A fost reînfiinţat Cenaclul AlfazetCenaclul tinerilor artiști sătmăreni Alfazet a fost înființat în anul 2007 și a funcționat o bună vreme pe lângă CJCPCT. El a avut și o revistă cu același nume, din care au apărut două numere. În 29 februarie și 15 iulie 2008. Cenaclul este structurat pe patru secțiuni, cuprinzând tineri creatori, interpreți și iubitori ai istoriei și civilizației. Secțiunile sunt după cum urmează: literatură, artele spectacolului, arte vizuale și istorie și tradiție.

De-a lungul anilor, tinerii din acest cenaclu au fost implicați în organizarea mai multor evenimente culturale, spectacole, medalioane literare, concursul Recitatio, concursuri de creație literară, excursii și pelerinaje culturale etc. Robert Laszlo, actualmente directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, a debutat la rândul său în acest cenaclu, în anul 2008, și astăzi a devenit mentorul acestuia.
“Pe această cale  lansăm o invitație tuturor tinerilor care se regăsesc într-una dintre aceste secțiuni pentru a veni alături de noi. Vrem să devenim o componentă importantă a fenomenului cultural, să colaborăm cu celelalte instituții de cultură din județ, din țară și din străinătate precum și cu ONG-urile de profil. Beneficiind de sprijinul direct al Consiliului Județean Satu Mare, al președintelui Adrian Ștef, considerăm că în scurtă vreme vom deveni un element identitar distinct în peisajul cultural sătmărean. Scopul principal al Cenaclului este acela de a promova arta tânără autentică sătmăreană și de a sprijini artiștii aflați la început de drum”, a declarat Robert Laszlo în cadrul unei conferinţe de presă.
La conferinţa de presă au mai participat Corina Katerenciuc, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu și Abel Varga, de la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts