More


  Azimuturi ale cursei pentru Cotroceni

  - Advertisement -

  Cristian Diaconescu a anunţat că se retrage din cursa prezidenţială şi o va susţine pe Elena Udrea. De asemenea, el a făcut cunoscut că Fundaţia Mişcarea Populară va sprijini candidatul PMP, Elena Udrea, în demersul său. Vizibil încântată, Udrea a afirmat că prin acest anunţ, Diaconescu a demonstrat că este “un adevărat om de stat”. De stat cu capul plecat, ascultând ordinele din Deal?

  Candidatul PSD Victor Ponta este hotărât să îşi maximizeze şansele şi la capitolul de reprezentant al României în politica externă. Astfel, a fost prezent în Republica Moldova, unde a inaugurat gazoductul Iaşi-Ungheni, obiectiv pentru darea căruia în funcţiune România şi Republica Moldova au primit felicitări din partea SUA. În continuare, Victor Ponta s-a deplasat în Turcia, la ceremonia oficială a transferului mandatului dintre fostul preşedinte al Turciei, Abdulah Gul, şi noul preşedinte, Recep Tayyip Erdogan. Premierul a mai avut programată o vizită în China, la invitaţia omologului său chinez Xi Jinping şi apoi va avea o vizită în SUA.

  Vasile Blaga are grijă ca atenţia presei să fie îndreptată spre candidatul prezidenţial Iohannis pe care îl poartă prin judeţele ţării. Numai că atunci când candidatul ACL se dedă la discursuri comite gafe fundamentale. În cadrul unei cuvântări susţinute la o dezbatere publică despre sistemul educaţional din România, distinsul domn a afirmat: “Am antecedente în sistemul educaţional. Am fost dascăl de fizică 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani. Acum sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României”. Conform DEX, cuvântul “politruc” provine din limba rusă şi înseamnă îndrumător politic în armata sovietică. După 1989, termenul a fost folosit în România, în sens peiorativ, referitor la latura negativă a politicienilor post-decembrişti.

  Elena Udrea îşi îndreaptă ţinta spre Victor Ciorbea făcând presiuni pe lângă Avocatul Poporului să atace la CCR ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali. Ca strategie de campanie promovează interacţiuni cu oamenii simpli sperând să le acapareze voturile. Recent, a publicat pe contul său de Facebook o serie de fotografii, alături de femei care muncesc la două fabrici de confecţii din Urziceni. Să sperăm că nu ne pândeşte instalarea matriarhatului în spaţiul carpato-dunăreano-pontic! Şi dacă PMP s-a înfrăţit cu ţărăniştii lui Pavelescu nu înseamnă că partidul lui Udrea şi Băsescu a devenit şi el, în mod automat, istoric. Istoria are, şi ea, propriul ei coş de gunoi.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img