Cascadorii râsului la Primăria comunei Păuleştisimion

Primăria Păuleşti a ajuns, cu sau fără voia sa, din nou în atenţia Prefecturii Satu Mare cu un nou caz demn de cascadorii râsului. Victimele sunt, de această dată, soţii Balog din Petin, comuna Păuleşti. Aceştia şi-au construit o casă în anul 1970 pe un teren primit de la statul român. Au plătit 40 de ani impozite pe teren şi pe casă. Ba, mai mult au primit şi o adeverinţă în anul 2013, tocmai din partea Primăriei Păuleşti, că au o casă pe acel teren. Iar în acest an, culmea ironiei, Primăria le cere soţilor să facă dovada că au o casă pe acel teren!

Un avocat nedumerit
Soţii Balog din Petin, comuna Păuleşti, au fost reprezentaţi ieri la audienţele Instituţiei Prefectului de către un avocat cu experienţă şi respectabil: Petrică Simion. Cu toate că a văzut multe la viaţa lui, Petrică Simion s-a arătat stupefiat de cazul de la Păuleşti. Practic, administraţia locală şi-a dat cu stângul în dreptul în mod sistematic, spre disperarea soţilor Balog. “După inundaţiile din 1970 statul român le-a dat teren soţilor Balog, care aparţinea statului, pe care aceştia au ridicat o casă. Teren care, în toată această perioadă, respectiv din 1970 şi până în prezent, nu a fost revendicat de nimeni. Ne-am adresat Primăriei cu propunerea de a rezolva situaţia acestor doi soţi. Primăria, după ce anterior eliberase o adeverinţă prin care consemna faptul că pe acel teren aceşti soţi au construit o casă, în momentul în care s-a primit adresa de la Prefectură cu propunerea de rezolvare, Primăria a refuzat să facă acest lucru şi a trimis o adresă, care după părerea mea este hazlie. Adică, Primăria eliberează adeverinţă că pe terenul respectiv se află construită o casă de către soţii Balog, iar acum le cere să facă dovada că au casă pe acel teren! Să nu fiu prea dur, o spun doar hazlie, nu spun mai mult!”, a expus povestea avocatul Petrică Simion.

O mare dilemă
Deşi terenul în cauză nu face obiectul vreunei posibile acţiuni în instanţă, fiind liber de sarcini, autorităţile statului, victime ale birocraţiei, îi ţin pe oameni în loc. “Păi, domnule! Din moment ce eu plătesc impozit pe casă şi teren de peste 40 de ani, figurez în Registrul Agricol, vine o primărie să îmi ceară să fac dovada că am casă pe acel teren. Nu ştiu ce să spun la o asemenea afirmaţie. Oamenii ăştia ar vrea să îşi rezolve situaţia ca să primească acel teren în proprietate. Şi, totuşi, Primăria Păuleşti invocând faptul că juristul Prefecturii, domnul Domuţ, nu îi lasă să facă această propunere. Am fost personal la secretara Primăriei. Pur şi simplu refuză să facă. I-am spus: doamnă, dar oamenii aceştia pot fi ajutaţi fără să lezeze pe cineva”, a concluzionat avocatul Petrică Simion.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts