Directorii de şcoli, băgaţi în şedinţă de noua conducere a IŞJ1

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Claudiu Mondici, a convocat ieri în şedinţă de lucru toţi directorii de unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare. Cu această ocazie, le-a fost prezentată noua echipă de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Claudiu Mondici le-a precizat directorilor că a ajuns 90% din cantitatea necesară de manuale şcolare, în timp ce până la finalul anului vor ajunge şi celelalte 15 microbuze şcolare.

Nouă echipă la IŞJ
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Claudiu Mondici, a prezentat ieri noua echipă de conducere a instituţiei pe care o reprezintă. Astfel, noua structură de conducere arată astfel: Szasz Piroska – inspector școlar general adjunct cu atribuții pe curriculum și inspecție școlară, Mariana Roman – inspector școlar general adjunct cu atribuții pe management, Durla Pașca Mihai Călin – inspector școlar pentru managementul resurselor umane, Rodica Tătar – inspector școlar pentru management, Miclăuş Judith – inspector școlar pentru management, Pop Cristian – inspector școlar pentru management, Brumboiu Mariana – inspector școlar pentru dezvoltarea resurselor umane, Ghit Leontina – inspector școlar pentru învățământ primar secția română, Szejke Ottilia – inspector școlar pentru învățământ preprimar și primar pentru minorități și romi, Simon Angela – inspector școlar pentru învățământ secția română, Boloș Natalia – inspector școlar pentru specialitatea limba și literatura română, Gal Gyongyi – inspector școlar pentru limba și literatura maternă, Iura Ioana – inspector școlar pentru limbi moderne, Muntean Doina – inspector școlar pentru matematică, Cziprok Claudia –  inspector școlar pentru informatică și fizică, Govor Daniela – inspector școlar pentru istorie, Dinga Adriana – inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic, Săsăran Mariana – inspector școlar pentru biologie, Atyim Paul – inspector școlar pentru chimie, Dumitru Petru – inspector școlar pentru educație fizică și sport, Săveanu Oltea – inspector școlar pentru arte și proiecte, Onea Vasile Marcian – inspector școlar pentru religie, Precup Sorin – inspector școlar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat, Miclăuș Nicu Sever – inspector școlar  pentru activități extrașcolare și Gnandt Zoltan – inspector școlar pentru  mentorat.

Au sosit manualele şcolare
Claudiu Mondici a dat asigurări că circa 90% din necesarul de manuale şcolare a venit deja şi acestea au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ. “Peste 90% din manualele şcolare au fost preluate şi au fost distribuite unităţilor de învăţământ. Mai avem de primit aprocimativ 4.000 de manuale, care până în data de 15 septembrie vor ajunge în şcoli. Manualele pentru clasele I -a şi a II-a au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei. Unele edituri au contestat selecţia. Se aşteaptă răspunsul de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Sperăm ca până în 15 septembrie să avem aceste manuale în formă electronică, urmând ca în cea mai scurtă perioadă să le primim şi în formă tipărită”, a declarat Claudiu Mondici. Inspectorul general al IŞJ a mai declarat că: ”Ministrul Educației în colaborare cu Guvernul României găsesc soluții ca în acest an școlar să primească fiecare cadru didactic o sumă de 150 de euro, sumă care va fi destinată fie achiziționării de cărți de specialitate, auxiliare, fie formării profesionale  a cadrelor didactice participând la cursuri de formare”.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts