More


  Douăzeci de ansambluri folclorice la Festivalul Naţionalităţilor de la Bogdand

  =

  2

  Cea de a XXIV-a ediţie a deja tradiţionalului Festival Folcloric al Naţionalităţilor se va desfăşura mâine în comuna Bogdand, şi la care şi-au anunţat participarea 20 de ansambluri folclorice din judeţ, din ţară şi din străinătate. Manifestările vor începe la ora 11.30 cu o paradă a portului popular, după care va urma deschiderea oficială a festivalului la care vor participa autorităţile judeţene şi locale precum şi alţi invitaţi.

  Programul artistic va fi deschis de Formaţia de dansuri populare din Bogdand, după care vor urma, rând pe rând, Ansamblul folcloric “Ceatăra” Carei, Formaţia de dansuri “Berekenye” Cehu Silvaniei, Formaţia de dansuri şvăbeşti din Ciumeşti- seniori, Formaţia de dans “Stelele Careiului” – romi, Ansamblul folcloric “Rekettye” Carei, Ansamblul folcloric “Csodaszarvas” Agriş, Formaţia de dans popular din Ser, Formaţia de dansuri şvăbeşti din Ciumeşti şi Ansamblul “Meseşul” Zalău – secţia maghiară.
  Vor mai evolua, după ora 15.00, Formaţia de dansuri populare Veleatino (Ucraina), Formaţia de dansuri din Lazuri, Ansamblul “Meseşul” Zalău, Formaţia de dans german “Gemeinsam” Satu Mare, Ansamblul folcloric “Csodaszarvas” Agriş, Formaţia de dans popular român Corund, Ansamblul folcloric “Nyiló Akác” Valea lui Mihai, Formaţia de dans “Bokréta” Oraşu Nou şi Ansamblul folcloric “Pipacsok” Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita. La această manifestare artistică sunt invitaţi toţi iubitorii de folclor din judeţul Satu Mare, şi nu numai.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img