Festivalul Cepei, la PericeiÎn perioada 6-7 septembrie în localitatea sălăjeană Pericei are loc o nouă ediție a Festivalului Cepei, eveniment  organizat de Consiliul Local şi Primăria comunei Pericei, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, Uniunea Democrată a Maghiarilor  (UDMR) Pericei, Organizaţia de Femei UDMR Pericei şi Comunităţile bisericeşti din Pericei.

 
Potrivit organizatorilor, în prima zi a festivalului nu vor lipsi concursurile de gătit – gastronomie cu şi din ceapă; târgul de ceapă şi de legume cultivate în zona Pericei, precum şi realizarea unei hărţi a Periceiului din ceapă. 
 
Duminică, 7 septembrie, vor avea loc depuneri de coroane la monumentele eroilor; aniversarea a 100 de ani a Serviciului Voluntar al comunei Pericei; program popular artistic cu Ansamblul folcloric „Meseşul” – secţia română şi secția maghiară, dar şi un concert al artistei Ileana Domuţa Mastan. Nu vor lipsi focurile de artificii și balul în aer liber. 
 
Trebuie menționat faptul că în anul 2007, ceapa de Pericei a devenit un brand şi a intrat în cartea recordurilor, în centrul localității fiind construit un monument al cepei, iar localnicii au împletit, atunci, cea mai lungă cunună de ceapă din lume de până acum, care a avut 4.527 de metri
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts