More

  Lucrări de deratizare și dezinsecție, la Zalău

  Acțiunea se va realiza și prin stropirea din avion 
   
  Firma care a concesionat serviciul de dezinsecţie şi deratizare de pe raza municipiului Zalău va începe, din 15 septembrie, în întreg oraşul, lucrări de deratizare şi dezinsecţie – combatere larve şi adulţi. 
   
  Acțiunea va dura până în 22 septembrie, atât pe domeniul public şi privat, în scări de bloc – asociaţii de proprietari, în gospodării individuale, dar şi prin aviotratament – stropire din avion utilitar a tuturor zonelor verzi. 
   
  Produsele biocide folosite pentru activitatea de dezinsecţie, combatere larve şi adulţi, au substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, substanţe care fac parte din grupa Xn-nocive şi Xi-iritante. 
   
  Reprezentanţii societăţii recomandă cetăţenilor să îşi supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în contact cu produsele raticide. 
   
  De asemenea, persoanelor cardiace, cu probleme respiratorii, li se recomandă să îşi ia toate măsurile pentru a nu intra în raza de acţiune a utilajelor care dispersează substanţa. În cazul ingerării accidentale de raticid antidotul este vitamina K1 disponibilă la Spitalul Judeţean Sălaj. 
   
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE