Poliţia Locală, la vânătoare de maşini abandonaterable

Tot mai multe maşini abandonate sau fără stăpân ajung la fier vechi, după ce proprietarii refuză revendicarea lor. Acestea ocupă degeaba locurile de parcare, şi aşa insuficiente, şi le dau bătăi de cap atât sătmărenilor cât şi autorităţilor locale. Anul acesta au fost identificate peste 150 de maşini de către Poliţia Locală în parcările din cartiere.

Poliţia Locală desfăşoară periodic acţiuni de eliberare a domeniului public, în condiţiile în care mulţi sătmăreni îşi scot autoturismele la vânzare sau le lasă acolo cu lunile. Proprietarii nu par să dea importanţă vecinilor care rămân fără locuri de parcare. De la începutul acestui an şi până în prezent au fost identificaţi în municipiul Satu Mare un număr de 154 de proprietari care şi-au abandonat vehiculele pe domeniul public, dintre care 11 au fost valorificate la fier vechi, conform şefului Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale, Sergiu Blaga.

Potrivit legii, un vehicul fără stăpân nu are plăcuţa de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, iar un vehicul abandonat este cel al cărui proprietar este cunoscut. În momentul identificării autoturismului abandonat sau fără stăpân se întocmeşte de către inspector un proces verbal de constatare, iar proprietarul maşinii are între cinci şi zece zile la dispoziţie să îşi revendice vehiculul. Şeful Serviciului de Ordine Publică, Sergiu Blaga, ne-a mărturisit că cei care se trezesc să îşi revendice maşinile ajung să plătească chiar şi 2.000 de lei plus alte impozite şi taxe pentru recuperarea lor, valoare ce poate depăşi uneori preţul maşinii. “Proprietarii au timp câteva zile să le revendice, caz în care trebuie să achite o amendă plus alte taxe şi impozite, respectiv taxele de expertizare, ridicare şi depozitare. Anul acesta au fost ridicate aproximativ 11 maşini de Serviciul specializat al Administraţiei Drumurilor Publice şi au fost valorificate la fier vechi”, ne-a mărturisit Sergiu Blaga.

Poliţiştii derulează periodic acţiuni de ridicare a acestor maşini de pe domeniul public. Acestea urmăresc atât eliberarea unor locuri de parcare cât şi salubrizarea domeniului public. Cu toate acestea proprietarii acestor maşini nu par să se lase intimidaţi nici de somaţii şi nici de amenzile pe care le-ar putea primi.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts