Polițiștii sălăjeni „în campanie” până pe 3 octombrieSăptămâna prevenirii criminalității în școli și licee din Sălaj
 
În perioada 29 septembrie – 3 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj derulează campania intitulată „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, oamenii legii desfăşurând activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare având o altă temă.

 
Astfel, prima zi a campaniei, luni – 29 septembrie, a fost dedicată acţiunilor de prevenire a delincvenţei juvenile, fiind organizate întâlniri ale poliţiştilor de prevenire şi proximitate cu elevii din unităţile de învăţământ din mediul urban. În municipiul Zalău activitățile au avut loc la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu”, la Liceul de Artă „Ioan Sima”, în orașul Şimleu Silvaniei la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” și la Şcoala Gimnazială „Horea”, iar în Cehu Silvaniei la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti”. 
 
Potrivit IPJ Sălaj, în cadrul întâlnirilor au fost prezentate cauzele care favorizează implicarea tinerilor în activităţi infracţionale, consecinţele la care se expun în cazul săvârşirii unor astfel de fapte. 
 
Ziua de marţi, 30 septembrie, este dedicată prevenirii victimizării minorilor, la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou urmând să se desfăşoare un simpozion pe această temă. De asemenea, poliţiştii vor participa la o întâlnire cu elevii din cadrul Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei. 
 
Miercuri, 1 octombrie, poliţiştii sălăjeni vor avea o serie de întâlniri cu cetăţenii şi administratorii societăţilor comerciale din comuna Crasna, urmând să le fie prezentate principalele măsuri care trebuie luate pentru reducerea numărului furturilor din locuinţe. Cu această ocazie participanții vor primi o serie de materiale informative cu recomandări preventive. 
 
Joi, 2 octombrie, oamenii legii vor fi din nou prin școli, mai precis la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” şi la Şcoala Gimnazială Pusta – din Şimleu Silvaniei, tema activităţilor fiind prevenirea faptelor antisociale. În aceeaşi zi vor fi organizate, în colaborare cu Secţia de Poliţie Rurală Sărmăşag, întâlniri pentru prevevenirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.
 
Campania se va încheia vineri, 3 octombrie, când vor avea loc o serie de activităţi informativ – preventive organizate de către poliţiştii de la serviciul rutier, în colaborare cu cei de la prevenire, la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei şi la Şcoala Gimnazială din Pericei. 
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts