Rechizitelor şcolare gratuite au fost distribuite de Inspectoratul şcolarmondici

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a început distribuirea în judeţ a rechizitelor şcolare gratuite, acestea urmând să ajungă la cei peste 16.250 de beneficiari în cel mai scurt timp. Anunţul a fost făcute de inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici în cadrul unei conferinţe de presă, ocazie cu care a prezentat şi metodologia de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din învăţământul preuniversitar.

Peste 16.250 de beneficiari
Potrivit celor afirmate de inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, pentru rechizitele gratuite, judeţului Satu Mare i-a fost alocată suma de 385.000 de lei necesari pentru circa 16.500 de pachete. “În judeţul nostru au fost solicitate 16.251 de astfel de pachete cu rechizite gratuite, iar distribuirea acestora în cele 94 de unităţi de învăţământ a început încă de ieri (n.r. – luni)şi s-a finalizat azi.Urmează ca în cel mai scurt timp acestea să ajungă la elevi”, a afirmat Claudiu Mondici. Astfel, 1.817 pachete sunt distribuite pentru clasa pregătitoare, 2.504 pachete pentru clasa I, 4.957 pachete pentru clasele II-IV, 4.887 pachete pentru clasele V-VII şi 2.086 pachete pentru clasele a VIII-a.

Totodată, Claudiu Mondici a afirmat că toate şcolile din judeţ sunt pregătite pentru venirea iernii în ceea ce priveşte asigurarea căldurii. Cele mai multe dintre acestea, 122 la număr, sunt încălzite cu gaz metan, în timp ce 98 sunt încălzite cu centrale pe lemne, 77 cu sobe de teracotă, şase cu convertoare pe gaz, cinci cu centrale GPL şi una cu centrală termică pe motorină. Primăriile au asigurat carburantul necesar pentru încălzirea şcolilor.

Metodologie nouă la Consiliile de Administraţie a şcolilor
Tot în cadrul întâlnirii cu presa, Claudiu Mondici a prezentat şi noua metodologie de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din învăţământul preuniversitar. Inspectoratul școlar, în raport cu rețeaua școlară, mărimea și specificul fiecărei unități de învățământ, stabilește prin hotărâre a consiliului de administrație numărul de membri ai consiliului de administrație pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar de stat. Consiliul de adminstrație al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a hotărât ca în cazul unităților de învățământ preșcolar, precum și în cazul unităților de învățământ gimnazial cu maxim 12 grupe sau clase numărul de membri să fie 7, în cazul unităților de învățământ cu 13 – 30 grupe sau clase numărul de membri să fie 9, iar în cazul unităților de învățământ cu mai mult de 30 grupe sau clase numărul de membri să fie 13.

Președintele consiliului de administrație este directorul unității de învățământ. Consiliul de administrație este legal întrunit în ședință în prezența a cel puțin jumătate plus unu din totalul membrilor acestuia. Hotărârile consiliului de administrație se aprobă cu votul a cel puțin 2/3 din membri prezenți, cu excepțiile prevăzute de legislația în vigoare. Hotărârile consiliului de administrație care vizează personalul din unitate se iau prin vot secret. Directorul unității de învățământ emite deciziile conform hotărârilor consiliului de administrație. Hotărârile consiliului de administrație se afișează la avizier și pe pagina web a unității de învățământ.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts