More


  Turişti transformaţi în victime

  - Advertisement -

  2

  O familie din judeţul Satu Mare, printre care se afla şi un minor de 6 ani, a fost la un pas de moarte în urma unui incident care s-a petrecut aseară la unul dintre ştrandurile termale din judeţ unde membrii acesteia se aflau în calitate de turişti. Cei trei au suferit arsuri pe circa 70-80% din suprafaţa corpului în urma unui incendiu izbucnit inexplicabil în camera în care se aflau. Cei trei au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe unde li s-a acordat primul ajutor, iar medicii au luat legătura cu mai multe clinici de arşi din ţară unde cele trei victime urmau să fie transferate în cursul nopţii.

  Din cele declarate medicilor de capul familiei, cele trei victime se aflau în una din căsuţele cu vană de la unul dintre ştrandurile termale din judeţ. Toţi trei se aflau în incinta camerei când, la un moment dat, în mod inexplicabil, în încăperea respectivă au apărut flăcări fără ca niciunul dintre ei să îşi poată da seama care este sursa lor. Cele trei victime au fost transportate de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare unde li s-a acordat primul ajutor. Medicul din cadrul UPU, Heinrich Otto, a precizat că toate cele trei victime au suferit arsuri pe o suprafaţă foarte mare, pe circa 70-80% din suprafaţa corpului şi, chiar dacă nu sunt foarte adânci, sunt foarte grave. “Victimele au fost internate în spital unde li s-au curăţat rănile produse de arsuri. Cu siguranţă sunt răni produse prin arsură, nu este vorba despre opărire. Cert este că nu pot fi trataţi la Satu Mare ci trebuie duşi la o clinică de arşi din ţară”, a precizat medicul de la Urgenţă.
  În cursul serii, medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă au luat legătura cu mai multe clinici de arşi din ţară pentru a putea fi transferaţi în cursul nopţii. S-au luat în calcul mai multe variante: Cluj, Timişoara sau Bucureşti. În eventualitatea un transfer la Cluj, atunci ar fi fost suficientă o ambulanţă, însă pentru celelalte două variante ar fi fost nevoie de un avion deoarece elicopterul SMURD nu poate transfera decât un singur pacient. Până la închiderea ediţiei pacienţii nu au fost transportaţi la o astfel de clinică. Vom reveni cu amănunte în numerele viitoare ale ziarului nostru.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img