Acum oamenii știu cu cine să votezeGata! S-a terminat! Nu vă bucurați încă, mai este un tur de scrutin. Mulți au așteptat cu sufletul la gură această campanie electorală, dar acum sunt mult mai mulți cei care de-abia așteaptă să se termine. Asta, pentru că asemenea campanie nu s-a văzut niciodată. Și au fost multe după 1989, când spiritele au fost mult mai aprinse. Dar pentru prima dată în istoria post-Revoluție, actorii principali ai acestui eveniment nu au fost candidații la prezidențiale, ci personaje din lumea ascunsă. În spatele acestei lupte politice , cei care au tras sforile au fost procurorii DNA, agenții serviciilor secrete, exponenții laboratoarelor de la Cotroceni, televiziunile.

Nu a existat o dezbatere pe proiecte, pe programe, pe ideologii și idei politice, ci , în direct, am asistat la arestări, la percheziții, la oameni camuflați, la sirene, la dube ale poliției și stenograme date pe surse. Bineînțeles, urmate de dezbateri televizate în show-uri politice, arătându-se cu degetul către un candidat sau altul. Timp de 10 ani de zile, procurorii nu s-au ocupat de retrocedările ilegale pe care le găsim pe tot cuprinsul țării, ci taman acum, în plină luptă politică, am găsit țapii ispășitori.

Nimeni nu s-a dat de ceasul morții că întreg centrul Sibiului a fost golit de români pentru a face loc veneticilor din clica lui Iohannis, în urma unor retrocedări frauduloase. Tocmai acum, s-au găsit vinovații în dosarele Microsoft sau EADS. O muniție pusă la dispoziție pentru unii candidați precum Elena Udrea sau Klaus Iohannis, care au aplaudat la scenă deschisă tocmai pentru că ținta era Victor Ponta. Interesant este că planurile nu au ieșit așa cum vroiau unii sau alții. După cum e vorba aceea: “Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. După ce au afișat o mare satisfacție că unii colegi ai lui Ponta sunt găsiți în aceste dosare, acum, oamenii lui Băsescu nu știu pe unde să se mai ascundă, pentru că tăvălugul investigațiilor DNA a ajuns până în curtea prezidențială, lovind puternic în “cel mai bun și cel mai corect candidat”, Elena Udrea. Stenogramele au demonstrat, fără tăgadă, că păpușarii afacerii Microsoft au fost personajele din jurul lui Traian Băsescu: Dorin Cocoș, Dumitru Niro și Gheorghe Pinalti. Din păcate, în mod iresponsabil, Băsescu a mânat în luptă serviciile secrete, compromițând SIE, după ce a aruncat pe piață diversiunea agentului acoperit. El a încercat să-l lucreze la imagine pe Ponta, susținând că a fost ofițer SIE, dar totul s-a dovedit a fi o cacealma.

În tot acest timp, însă, Guvernul și-a făcut treaba și și-a făcut-o foarte bine. Oamenii simpli și-au găsit în buzunare mai mulți bani, pensionarii au obținut o creștere a pensiilor. Au venit mult mai multe fonduri de la bugetul de stat la județ, s-a lucrat mai eficient la infrastructură, școlile au obținut mai mulți bani pentru dotare și pentru mijloace de transport. Acestea sunt lucrurile care rămân și oamenii văd foarte bine ce se întâmplă în jurul lor. Dincolo de scandalurile politice, alegătorii știu cu cine să voteze, pentru că știu cine i-a ajutat în ultimii ani, cine le-a crescut pensia și salariul, cine a impulsionat mediul de afaceri prin reducerea CAS.

Marius Oproiu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts