Afişe electorale rupte la Odoreuodoreu

Poliţiştii locali ai comunei Odoreu l-au prins şi sancţionat pe un bărbat din localitate care, neavând altceva mai bun de făcut, s-a pus să rupă afişele electorale lipite pe un afişaj electoral autorizat amplasat în centrul localităţii. Afişele au fost distruse noaptea când credea că nu-l vede nimeni, însă făptuitorul a fost sancţionat de poliţiştii locali cu o amendă de 200 de lei.

Trădat de camerele de supraveghere
Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a observat în dimineaţa zilei de 9 octombrie că afişele electorale lipite pe afişajul electoral autorizat amplasat în zona centrală a localităţii au fost distruse. După ce a constatat acest lucru, edilul şef a sesizat Poliţia Locală Odoreu care a demarat o anchetă în acest sens. Astfel, au fost urmărite înregistrările unei camere de supraveghere stradală din apropierea afişajului electoral. “Din cele văzute pe cameră, în jurul orei 22.00 a serii respective, din microbuzul care venea de la Satu Mare s-au dat jos în staţia aflată în imediata apropiere a panoului electoral cinci persoane. Patru dintre acestea s-au îndreptat spre casă, iar cea de a cincea s-a deplasat spre panoul electoral. Pe cameră nu s-a văzut exact că ar fi rupt acele afişe, astfel că am decis să urmărim şi a doua seară ce se întâmplă, având un prim suspect”, ne-a declarat primarul Dumitru Pop.

Potrivit celor declarate de şeful Poliţiei Locale Odoreu, Ciprian Achim, a doua seară imaginile de pe cameră au fost urmărite în direct din sediul instituţiei, la faţa locului fiind trimis şi un echipaj al Poliţiei. “A doua seară, tot în jurul orei 22.00, din acelaşi microbuz au coborât aceleaşi cinci persoane, patru dintre ele continuându-şi drumul spre casă, iar cea de a cincea, având aceleaşi semnalmente ca cea din seara precedentă, s-a îndreptat spre panoul electoral. Atunci am intervenit rapid. Bărbatul care a rupt afişele a fost pus în faţa faptului împlinit chiar dacă încă nu apucase să rupă afişele şi a doua seară, iar acesta a recunoscut că el a distrus afişele cu o seară înainte”, a explicat şeful Poliţiei Locale Odoreu.

Amendat cu 200 de lei
Cum bărbatul şi-a recunoscut fapta după ce a fost pus în faţa faptului împlinit, Poliţia Locală Odoreu l-a sancţionat cu o amendă în valoare de 200 de lei. “Dorim să mediatizăm acest aspect tocmai pentru a încerca să stăpânim astfel de lucruri şi să-i determinăm pe cei care au de gând să distrugă afişele electorale să nu o mai facă. Sper ca sancţiunea dată odoreanului care a rupt afişele electorale să fie învăţătură de minte pentru alte persoane care vor dori să vandalizeze panourile electorale. Îmi doresc să nu ne mai confruntăm cu astfel de lucruri”, a mai spus primarul Dumitru Pop. Acesta este primul caz de vandalism electoral înregistrat în judeţ de la începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Tot în data de 9 octombrie, Poliţia Locală Odoreu a mai aplicat o amendă de 100 de lei unei persoane care a afişat pe panoul electoral alte anunţuri decât cele electorale. “În afara campaniei electorale, panourile respective sunt folosite şi de cetăţenii care vor să facă diferite anunţuri. Dar în timpul campaniei, astfel de afişaje nu mai sunt permise pe aceste panouri”, a explicat primarul Dumitru Pop.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts