Angajament din inimă de Ziua Inimiitsd

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, s-a angajat ieri, în cadrul acţiunii intitulată “Îngrijeşte-ţi inima”, organizată de tinerii social democraţi sătmăreni în colaborare cu femeile social democrate, că până la finele mandatului său de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean va face toate demersurile necesare pentru a schimba în bine sistemul de sănătate sătmărean. Acţiunea a fost organizată de Ziua Internaţională a Inimii şi a avut ca obiect un simpozion pe teme medicale şi împărţirea a circa 1.500 de fluturaşi cu sfaturi pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare.

În deschiderea simpozionului care a avut loc la sediul PSD Satu Mare, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei Satu Mare a PSD, Paula Mare, a mulţumit conducerii partidului pentru modul în care susţine acţiunile organizate de femeile social democrate dar şi de tinerii social democraţi. În continuare, Mircea Govor a lăudat iniţiativa organizării acestei acţiuni şi i-a felicitat pe iniţiatori, adăugând că este nevoie ca populaţia să fie conştientizată pentru a trăi sănătos. Apoi a făcut o promisiune din inimă: “Până la finele mandatului meu de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, alături de colegii mei de aici, vom schimba, şi putem face asta, faţa sistemului de sănătate din judeţ. În anii 2015 şi 2016 vor fi făcute cele mai mari investiţii în acest sistem”, a afirmat Mircea Govor.

Cuvinte de apreciere a organizării acestui eveniment considerat oportun pentru a preveni populaţia să nu se îmbolnăvească de boli cardio-vasculare, au mai spus preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Satu Mare, Dorel Coica, care a afirmat că prin intermediul acestei acţiuni sătmărenii pot învăţa să se îngrijească de sănătatea inimii lor. De asemenea, au mai luat cuvântul preşedintele executiv a aceleiaşi organizaţii, Radu Roca, preşedintele Organizaţiei municipale de Femei Satu Mare a PSD, Manuela Rogoz, precum şi preşedinţii organizaţiilor de tineret judeţene şi municipale, Raul Băbţan, respectiv Ionuţ Bujor.

În continuarea simpozionului, invitatul special, medicul cardiolog Luminiţa Ardelean a punctat câteva din riscurile cu care se confruntă populaţia în ceea ce priveşte bolile cardio-vasculare, adăgând faptul că a devenit o adevărată problemă naţională de sănătate. În continuarea acţiunii, tinerii social democraţi vor împărţii pliante cu sfaturi pentru sătmăreni în vederea prevenirii acestor boli.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts