Balul strugurilor de la Odoreu, la a cincea ediţieÎn organizarea Primăriei, a Consiliului Local şi a Căminului Cultural, sâmbătă seara va avea loc la Odoreu cea de a cincea ediţie a Balului Strugurilor. Directorul Căminului Cultural, Marcel Niyki, a precizat că în cadrul acestui eveniment va fi prezentat întregul procedeu de facere a vinului, de la ciorchinele de strugure până la must. “Va fi imitată o gospodărie în care are loc procesul de transformare a strugurilor în vin în mod tradiţional. Totodată, vor fi organizate concursuri pentru tineri precum şi un concurs de frumuseţe. Tot cu această ocazie se vor face degustări de must şi de vin precum şi din bucate tradiţionale făcute special în perioada culesului strugurilor”, a afirmat Marcel Niyki.

Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, îi invită pe toţi odorenii să participe la această devenită deja tradiţională sărbătoare. “Îi invităm pe toţi odorenii, dar şi pe prietenii acestora, să petreacă alături de organizator, să deguste vin fiert, must, precum şi din bucatele noastre tradiţionale. Balul strugurilor este o adevărată sărbătoare pentru comunitatea din Odoreu”, a mai afirmat primarul Dumitru Pop.

Balul Strugurilor de la Odoreu va fi organizat în incinta Căminului Cultural din localitate cu începere de la ora 20.00, intrarea fiind gratuită. Buna dispoziţie şi muzica va fi asigurată de formaţia “Metropolis” din Odoreu, coordonată de Felician Jurja.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts