Bani de la Guvernul Ponta pentru dezvoltarea SătmaruluiDSC_0306

Guvernul condus de premierul Victor Ponta a fost darnic cu judeţul Satu Mare la rectificarea bugetară. Nu mai puţin de 24 milioane lei au fost alocaţi judeţului nostru pentru dezvoltarea locală. Jumătate din aceşti bani vor fi direcţionaţi spre întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene. Potrivit vicepreşedintelui Mircea Govor, Guvernul Ponta va debloca situaţia de la Luna Şes, alocând alţi 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Bani mulţi pentru tot judeţul
În cadrul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului general consolidat al judeţului. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, Guvernul Ponta a alocat judeţului nostru suma de 7,6 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale. Din aceşti bani, peste 5 milioane de lei vor fi repartizaţi comunelor de către Finanţe pe bază de algoritm, iar 2,3 milioane lei vor rămâne în fondul de rezervă al Consiliului Judeţean, preşedintele Ştef fiind mandatat să repartizeze primăriilor aceste sume pentru achitarea arieratelor şi pentru cheltuieli urgente şi neprevăzute aferente programelor de dezvoltare locală. De asemenea, Guvernul Ponta a mai alocat 4 milioane de lei bugetului local al judeţului Satu Mare. În plus, tot Guvernul Ponta a alocat 12,35 milioane lei pentru drumurile judeţene. “Consider că Guvernul Ponta a fost atent la judeţul Satu Mare, nu pot decât să-i mulţumesc”, a declarat preşedintele Adrian Ştef.

Tot în şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au modificat componenţa Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP). În urma pensionării fostului inspector şef al IPJ Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş, locul acestuia i-a revenit noului inspectorul şef împuternicit, comisarul şef Florentin Vlad. De asemenea, a fost constituită comisia de evaluare din cadrul concursului “Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare”. Aceasta va fi formată din consilierii judeţeni Alexandru Horvat, Radu Giurcă, Carol Draveczky, Virgil Enătescu şi Vasile Ciocan. În continuare, consilierii au aprobat mai multe proiecte şi cofinanţările necesare implementării lor, modificarea statelor de funcţii ale DGASPC, Serviciului Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor şi Muzeului Judeţean Satu Mare. Consilierii au mai aprobat suspendarea lui Felician Pop din funcţia de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Fonduri pentru Luna Şes şi Primăria Carei
La capitolul Diverse, preşedintele Adrian Ştef a anunţat lansarea publicaţiei Force Tourism, în scopul promovării judeţului Satu Mare atât în ţară cât şi peste hotare, respectiv lansarea oficială a cursei charter spre Antalya de anul viitor. Preşedintele Ştef a mai arătat faptul că activitatea Aeroportului Satu Mare nu a fost suspendată de Consiliul Judeţean, ci de către cei de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, în vederea efectuării unor lucrări la sistemul de control al traficului.

Vicepreşedintele Mircea Govor a anunţat că fostul consilier judeţean PPDD Alexandru Horvat a trecut la PSD. De asemenea, Mircea Govor a declarat că lucrările de la staţiunea Luna Şes vor fi deblocate, Ministerul Dezvoltării alocând suma de 4 milioane lei pentru continuarea lor. De asemenea, Primăria Carei va primi din partea Guvernului Ponta 1,4 milioane lei pentru finalizarea noului sediu, cel mai frumos sediu de primărie din judeţ, a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean. În încheiere, Mircea Govor a anunţat că în 17 octombrie vor fi anunţaţi primarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali care au trecut la PSD, dând asigurări că sunt mulţi la număr.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts