Campanie de vaccinare a vulpilor contra rabieiÎn această perioadă, pe raza judeţului Satu Mare se află în plină desfăşurare campania de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei. Vaccinarea se face prin momeli vaccinale distribuite aerian din avion. În judeţul Satu Mare vor fi distribuite 97.625 de momeli vaccinale, revenind astfel un număr de 92 de momeli pentru fiecare kilometru pătrat.

Concomitent cu judeţul nostru, campania de vaccinare a vulpilor se mai desfăşoară în judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa- Năsăud şi Cluj.

Tot în această perioadă inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au finalizat controalele în exploataţiile prinse în eşantioanele APIA pentru aprobarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori in România.

Conducerea DSVSA atrage atenţia fermierilor că orice mişcare de animale se va face numai după notificarea şi obţinerea avizului din partea reprezentanţilor acestei instituţii.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts