Cartierul ANL din Carei, finalizat în acest ananl-Carei

Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a făcut ieri o vizită de lucru în zona Cartierului Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) de pe Drumul Tireamului, unde sunt în fază de finalizare un număr de 90 de apartamente. Primăria Carei va repartiza cele 90 de apartamente în cursul acestei luni, urmând să mai fie construite încă 54 de apartamente.

În total, administraţia careiană doreşte să construiască 300 de apartamente ANL în următorii ani, în urma unui sprijin promis de conducerea Consiliului Judeţean, prin vicepreşedintele Mircea Govor.

Zeci de familii fericite
Primarul Careiului, Kovacs Eugen, a precizat că în acest an se vor finaliza cele 90 de apartamente construite pe Drumul Tireamului în cadrul unui proiect al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Chiar dacă se înregistrează o uşoară întârziere la un bloc cu 18 apartamente, constructorul a dat garanţii că acesta va fi finalizat în acest an.

“Pe drumul Tireamului construim acum 90 de apartamente, care vor fi finalizate în luna noiembrie. Suntem puţin în întârziere cu un bloc cu 18 apartamente, dar suntem, totuşi, încă în termen, ca să spun aşa. Deci, vor fi finalizate şi aceste apartamente în cursul anului acesta”, a declarat Kovacs Eugen.

Zonă perfectă pentru locuit
Edilul şef careian este de părere că zona este una foarte bună pentru un cartier de locuinţe.

“Eu zic că zona este totuşi bună, fiindcă în imediata apropiere este şi ştrandul, iar zona este una liniştită. Noi, ca Primărie şi Consiliu Local, nu avem de rezolvat decât utilităţile”, a declarat primarul Careiului.

Pentru a deveni eligibil pentru ocuparea unui apartament ANL, solicitantul trebuia să îndeplinească trei condiţii esenţiale: titularul cererii să aibă vârsta sub 35 de ani, să aibă un loc de muncă şi să nu fi avut o locuinţă proprie. De asemenea, studiile superioare, vechimea cererii şi o familie cât mai numeroasă devin nişte criterii extrem de importante.

Mai urmează 54 de apartamente
Edilul şef careian a mai precizat că se vor mai construi un număr de 54 de apartamente prin sprijinul conducerii Consiliului Judeţean.

“Tot în această zonă este turnată fundaţia pentru încă 54 de apartamente ale ANL. Mă bucură foarte mult acest lucru. Anul acesta am primit de la Guvern 5,9 milioane de lei. Contractul de finanţare a fost semnat luna trecută, şi sper ca anul viitor, am promisiune de la domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, că judeţul ne va susţine în primirea de noi fonduri pentru a putea continua acest proiect, pentru a putea face pe Drumul Tireamului, în total, 300 de apartamente”, a precizat Kovacs Eugen.

Ultimele apartamente ANL au fost repartizate în Carei în anul 2008, atunci când 29 de familii fericite s-au mutat în casă nouă.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts