Cetăţenii de pe strada Botizului, mulţumiţi de lucrările executate în zonăcoica1

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, însoţit de viceprimarul Radu Roca şi alţi consilieri, s-a deplasat ieri pe strada Botizului pentru a verifica stadiul lucrărilor edilitare care sunt efectuate în această perioadă în zona blocurilor 65 şi 67. Cu această ocazie, s-a întâlnit şi cu o parte dintre locuitorii din zonă care, pe lângă faptul că i-au mulţumit edilului şef pentru aceste lucrări, şi-au spus şi o parte din păsuri. Primarul Dorel Coica a promis că îşi va da toată silinţa ca nemulţumirile cetăţenilor să fie rezolvate.

Lucrări edilitare
Primarul Dorel Coica, după cum însuşi spunea, s-a aflat ieri pentru a patra oară în ultimele două săptămâni în zonă, asta după ce timp de mai mulţi ani nimeni din conducerea Primăriei Satu Mare nu s-a dus să discute la faţa locului cu cetăţenii. La ultima întâlnire, edilul şef le-a promis locuitorilor o serie de lucrări edilitare, iar ieri a verificat stadiul acestora. Astfel, a fost refăcută reţeaua de canalizare la blocurile 65 şi 67 de pe strada Botizului, au fost reabilitate şi bordurate trotuarele din apropiere, a fost asfaltată aleea dintre cele două imobile şi a fost curăţată zona.

“De ani de zile nu a mai fost nimeni să-i asculte pe aceşti oameni. Sunt probleme nerezolvate de ani de zile, iar acum cetăţenii vor să le rezolvăm chiar azi, dacă se poate. E foarte greu să rezolvăm toate problemele din cauza banilor, însă nu ne plângem şi încercăm să le rezolvăm”, a declarat primarul Dorel Coica.

În cel mai scurt timp vor fi reabilitate parcările din spatele blocurilor, iar de săptămâna viitoare lucrări asemănătoare vor fi executate pe cealaltă parte a străzii Botizului. Edilul şef a promis cetăţenilor că începând din primăvară, în baza unui proiect, toată zona va intra în reabilitare.

coica2

Mulţumiri şi plângeri
Auzind că primarul este în zonă, mulţi dintre cetăţeni au dorit să se întâlnească cu acesta, unii ca să-i mulţumească pentru lucrările executate până acum, alţii ca să-şi spună păsurile. Una dintre problemele ridicate de cetăţeni i-a vizat pe oamenii fără adăpost care-şi duc veacul printre blocuri. Primarul Dorel Coica a afirmat că anul viitor va fi făcut un cartier social unde vor fi mutaţi toţi cei care nu au un adăpost deasupra capului. O cetăţeancă a prezentat o cerere cu 38 de semnături prin care se solicită înfiinţarea unei curse speciale de transport pentru elevi. Primarul a declarat că va fi înfiinţată în cel mai scurt timp o astfel de rută.

De asemenea, cetăţenii au cerut şi suplimentarea autobuzelor transurban în orele de vârf deoarece cele care sunt nu pot face faţă.

O sătmăreanca a întrebat despre Policlinica Veche. Primarul a spus că ambulatoriul de specialitate nu aparţine de Primăria Satu Mare ci aparţine Consiliului Judeţean, dar din discuţiile avute cu vicepreşedintele acestei instituţii, Mircea Govor, Policlinica va fi inaugurată în data de 25 octombrie, după ce a fost reabilitată în totalitate.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts