Comisarul şef Chiş a părăsit Poliţia pe uşa din dosradu-chis

Echipa din cadrul Corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) care a descins luna trecută la Poliţia Carei, în urma semnalărilor Gazetei de Nord-Vest, nu numai că l-a îmbolnăvit subit pe fostul comandat, comisarul şef Radu Chiş, dar l-a determinat inclusiv să iasă în pensie. Potrivit surselor, echipa de control a găsit numeroase nereguli în activitatea fostului comandant, inclusiv unele de natură penală. Gazeta de Nord-Vest a arătat că managementul Poliţiei municipiului Carei, exercitat de comisarul şef Radu Chiş, lasă mult de dorit. Sub conducerea sa, Poliţia Carei devenise o structură ineficientă, în care oamenii fuseseră promovaţi în funcţie de slugărnicie.

Controlul a adus boala şi pensionarea
Imediat ce a dat ochii cu membrii Corpului de control al IGPR, comandantul Poliţiei municipiului Carei, comisarul şef Radu Chiş, s-a îmbolnăvit subit de inimă, internându-se în aceeaşi zi la secţia de Cardiologie a Spitalului Carei. Acest lucru nu a împiedicat controlarea activităţii sale şi a subordonaţilor săi. Potrivit surselor, membrii Corpului de control au descoperit mai multe nereguli, cum ar fi înregistrarea unor plângeri penale la petiţii. Aceleaşi surse ne-au declarat că ofiţerii veniţi din Bucureşti au identificat un caz de ultraj care a fost muşamalizat din dispoziţia comandantului Radu Chiş. Se pare că membrii Corpului de control al IGPR au sesizat Parchetul în acest caz. Acuzat de abuz în serviciu, comisarul şef Radu Chiş a decis să părăsească Poliţia Română pe uşa din dos. Acesta a intrat în pensie începând cu data de 15 septembrie. În prezent, comanda Poliţiei Carei este asigurată de fostul adjunct al lui Chiş, comisarul şef Ilie Dănuţ Coşarcă. Concursul pentru ocuparea funcţiei de comandant va fi organizat după alegerile prezidenţiale. Probabil că tot atunci vor fi decise şi celelalte restructurări din cadrul Poliţiei Carei, pe baza raportului ofiţerilor din cadrul Corpului de Control al IGPR.

GNV a sesizat haosul din Poliţia Carei
În urmă cu două luni, Gazeta de Nord-Vest a prezentat pe larg haosul care a domnit în Poliţia Carei, condusă la vremea respectivă de comisarul şef Radu Chiş. Gazeta de Nord-Vest a sesizat conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române. În urma sesizărilor reporterilor GNV, conducerea IGPR a dispus efectuarea unui control de fond la nivelul Poliţiei municipiului Carei. Sub conducerea lui Radu Chiş, Poliţia Carei a devenit o structură ineficientă, în care oamenii au fost promovaţi în funcţie de slugărnicie. Poliţiştii care vroiau să-şi facă treaba erau marginalizaţi în favoarea colegilor protejaţi de comisarul şef Chiş, mai preocupaţi de organizarea de chefuri şi de gheşefturile personale. Nici nu e de mirare că Poliţia Carei nu a reuşit să le vină de hac spărgătorilor, timp de câteva luni în municipiu instalându-se o atmosferă de teroare. În pofida valului de spargeri, comisarul şef Radu Chiş nu a întreprins niciun demers în vederea suplimentării numărului de poliţişti judiciarişti şi nici nu a cerut ajutorul colegilor de la Serviciul Judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Se pare că a fost mai preocupat de înregistrarea plângerilor şi sesizărilor penale drept petiţii, pentru a nu încărca statistica cu eventuale AN-uri, respectiv de muşamalizarea unor infracţiuni, cum e cazul de ultraj descoperit de ofiţerii veniţi de la Bucureşti.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts