Crin Antonescu speră să revinăFostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, se pregăteşte să preia conducerea partidului după prezidenţiale, în eventualitatea în care Klaus Iohannis pierde cursa. În cazul în care o câştigă, ambiţia lui crin Antonescu se justifică în egală măsură.

Potrivit unor surse liberale, acesta este motivul pentru care fostul preşedinte al PNL n-a voit să se implice în campania prezidenţială a lui Klaus Iohannis, dorind ca erorile acestuia să se deconteze în dreptul celor care l-au susţinut pe primarul Sibiului la şefia partidului şi la prezidenţale. Este de menţionat în acest sens faptul că luând un calcul posibilitatea de a fi din nou preşedintele PNL, Crin Antonescu a absentat la toate întrunirile politice importante ale formaţiunii pe care a condus-o. Şi aceasta, începând cu Congresul de fuziune al PDL-PNL din iulie, continuând cu mitingul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru Cotroceni şi terminând cu întâlnirile de campanie. În multe ocazii, Crin Antonescu a lipsit din ţară în mod ostentativ.

“Nucleul dur” al grupării Antonescu se află în Senat. Numărul doi al partidului, secretarul general, Marian Petrache, a încercat de mai multe ori să calmeze spiritele în şedinţa săptămânală a actorilor partidului, dar răceala făţişă a multora dintre cei prezenţi faţă de Klaus Iohannis s-a menţinut. Nu este astfel greu de anticipat că indiferent de rezultatul prezidenţialelor, vor avea loc ciocniri între grupurile divergente din PNL, speranţele lui Crin Antonescu de a reveni în fruntea partidului fiind susţinute de mulţi liberali cu funcţii importante de conducere.

Este totuşi dificil de aflat deocamdată motivul real al rupturii dintre Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Primarul Sibiului este creaţia politică a fostului preşedinte al PNL şi prietenia dintre ei părea necondiţionată şi pentru totdeauna. Dar nu a fost să fie, şi nu este exclus ca vina să le aparţină amândurora.

Aşteptând rezultatul confruntării prezidenţiale, Klaus Iohannis, care nu excelează în datul replicilor, a spus totuşi foarte inspirat referitor la Crin Antonescu: “Mie mi s-ar părea absolut normal ca un fost preşedinte al PNL să fie sută la sută pentru candidatul propriului partid. Orice altceva trebuie să ne dea semne de întrebare”. Deocamdată semne de întrebare există. Şi se menţin!

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts