Cultură de canabis pe acoperişul bloculuisoli

O cultură de canabis a fost depistată ieri dimineaţă pe acoperişul unui bloc din cartierul Solidarităţii din municipiul Satu Mare, în urma unei acţiuni intreprinse de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate. În acest fel, a fost anihilată activitatea infracțională a mai multor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Potrivit procurilor, cultura era administrată de un grup format din patru tineri sătmăreni, care aprovizionau piaţa ilegală de profil din judeţ, care au fost duşi la audieri.

Acţiune în forţă
Acţiunea procurorilor DIICOT şi ale poliţiştilor sătmăreni a avut loc ieri dimineaţă la o locuinţă de pe aleea Humuleşti din municipiul Satu Mare, unde capul reţelei, un tânăr în vârstă de 30 de ani, locuia cu soţia lui şi un copil de două luni. “Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul acestui an, suspectul C.M.B., în vârstă de 30 de ani, a înființat o cultură de canabis, constituită din mai multe plante pe care le deținea atât în apartamentul său, cât și pe acoperișul blocului în care locuiește. Acesta este ajutat în activitatea de îngrijire, recoltare și vânzare a stupefiantelor de către alți trei suspecți, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani. Cei patru suspecți aprovizionau piața ilicită de profil din Satu Mare, pentru o doză de cannabis percepând suma de 50 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

În urma percheziiţiilor efectuate de procurori şi poliţişti, pe acoperișul blocului în care locuiește suspectul C.M.B. au fost găsite patru plante, totalizând aproximativ 3,5 kg de masă verde de canabis, iar în apartamentul acestuia au fost descoperite și ridicate 60 de grame de canabis uscat, semințe de canabis, precum și echipamentele necesare pentru mărunțirea și porționarea drogurilor. Cei patru suspecți au fost duși la audieri, în baza mandatelor de aducere.
Vecinii celor care administrau cultura de canabis s-au ferit să ofere foarte multe informaţii. Ei spun că familia cu pricina s-a mutat în acel bloc în urmă cu doi sau trei ani, dar nu prea ştiau multe despre membrii acesteia. O parte dintre ei au afirmat că au văzut dimineaţă maşinile poliţiei, dar nu ştiau la cine au venit şi nici nu ştiau că pe blocul în care locuiesc se află o cultură de canabis.

Bebeluşul, preluat de autorităţi
Procurorii DIICOT au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Satu Mare pentru a lua măsuri de ocrotire cu privire la copilul minor al unuia dintre suspecți (un bebeluș în vârstă de două luni, hrănit prin alăptare), având în vedere faptul că atât suspectul cât și mama copilului sunt consumatori de droguri, astfel încât puneau în pericol dezvoltarea fizică, psihică și intelectuală a minorului.

Copilul a fost luat de autorități și dus la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pentru investigații. Directorul adjunct al DGASPC, Eugenia Ardelean, ne-a declarat că bebeluşul a fost preluat de autorităţi, iar mama acestuia va fi expertizată din punct de vedere medical. “Am luat toate măsurile pentru siguranţa copilului. Acesta a fost luat de lângă tatăl care, foarte probabil din cauza faptului că nu şi-a luat doza zilnică, a fost foarte agitat. Copilul a fost dus la bunici, care au o stare foarte bună. Mama copilului va fi expertizată medical, iar dacă se va constata că mama consuma droguri în timpul alaptării bebeluşului, aceasta va fi decăzută din drepturile sale părinteşti”, a precizat Eugenia Ardelean.

Procurori şi poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts