Cuvioasa Paraschieva, sărbătorită la Negreşti Oaşcuvioasa

Cuvioasa Paraschieva a fost sărbătorită ieri la Negreşti Oaş în biserica ortodoxă care are acest hram, aflată încă în construcţie. Peste o sută de credincioşi au fost prezenţi la Sfânta Liturghie oficiată cu această ocazie de un sobor de preoţi printre care protopopul de Oaş, Mihai Feher, şi preotul paroh Marcel Malanca. Printre credincioşii care au ales să sărbătorească hramul Cuvioasei Paraschieva la Negreşti Oaş s-a aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, precum şi consilieri locali negreşteni.

Edilul şef al oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a mulţumit autorităţilor judeţene prezente la eveniment şi şi-a exprimat cu această ocazie speranţa că până la sărbătoarea hramului de anul viitor biserica Cuvioasa Paraschieva va fi terminată. “Este o biserică de lemn foarte frumoasă, iar construirea acesteia era foarte necesară pentru credincioşii din această parte a oraşului Negreşti Oaş. Ne bucurăm că ne putem ruga la Cuvioasa Parachieva şi îmi doresc ca anul viitor la această sărbătoare construcţia bisericii să fie terminată”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a afirmat că a fost o bucurie pentru ei că au putut lua parte, alături de negreşteni, la această frumoasă sărbătoare şi le-a transmis tuturor sătmărenilor un gând bun de sărbătoarea Cuvioasei Paraschieva. De asemenea, gânduri bune a transmis şi directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan. La sfârşitul Liturghiei, preoţii i-au miruit pe toţi credincioşii din biserică.

Biserica cu hramul Cuvioasa Paraschieva din Negreşti Oaş va fi una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din judeţul Satu Mare. Scheletul acesteia a fost ridicat, inclusiv turla, şi ar mai fi necesari încă circa 90.000 de lei pentru a putea fi finalizată. Preotul paroh Marcel Malanca a mulţumit tuturor celor care şi-au adus aportul pentru a ridica această frumoasă biserică şi a făcut un apel credincioşilor care au posibilităţi pentru a ajuta la finalizarea construcţiei acesteia.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts