Datoriile istorice ale Spitalului Judeţean au fost plătitepsd

După ce premierul Victor Ponta a anunţat în cadrul vizitei de la Satu Mare că Executivul a alocat fondurile necesare achitării unor datorii mai vechi ale Spitalului Judeţean, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, dr. Paula Mare, a confirmat ieri această măsură, în cadrul unei conferinţe de presă. Astfel, arieratele Spitalului Judeţean, în valoare de 15.600.000 lei, au fost achitate de Guvernul României. Cu aceeaşi ocazie, consilierul de stat în cadrul Guvernului României, Ciprian Ardelean, a anunţat că acciza la pălincă va fi eliminată, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2015. Asta cu condiţia ca preşedintele României să promulge legea. Ciprian Ardelean a precizat că dacă Victor Ponta va fi ales preşedinte, acciza la pălincă va fi eliminată. De asemenea, preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PSD, Manuela Rogoz, i-a îndemnat pe toţi sătmărenii să se prezinte duminică la urne.

Victor Ponta s-a ţinut de cuvânt
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, dr. Paula Mare, a precizat că Guvernul Ponta a alocat sumele necesare pentru stingerea datoriilor Spitalului Judeţean. De asemenea, Guvernul României s-a angajat să asigure sumele necesare pentru aparatura de care ar avea nevoie Spitalul Judeţean, inclusiv instrumentarul de specialitate. “Afirmaţiile domnului premier Victor Ponta s-au şi concretizat în privinţa arieratelor Spitalului Judeţean. Iată că cele 156 de miliarde pe care le avea arierate Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, încât ne aflam într-un impas financiar extraordinar, au fost plătite în cursul acestei săptămâni. Chiar am înţeles că ieri s-a emis un ordin prin care se asigură plata acestor arierate. Şi, de asemenea, în urma vizitei lor în Ambulatoriul nostru de specialitate şi în urma discuţiilor purtate cu managementul spitalului şi cu conducerea Consiliului Judeţean în cursul zilei de ieri domnul preşedinte al nostru, domnul Mircea Govor, ne-a solicitat lista întreagă cu aparatura de care ar avea nevoie Spitalul Judeţean, inclusiv instrumentarul de specialitate de care este nevoie la spital, întrucât a avut promisiunea din partea vicepremierului Liviu Dragnea şi a premierului Victor Ponta că ni se vor aloca bani pentru tot ceea ce avem nevoie ca instrumentar şi ca echipament medical. Îi asigur pe toţi sătmărenii că vor avea parte de servicii medicale de calitate. Dânşii au fost mereu alături de sănătatea din judeţul Satu Mare, atât Consiliul Judeţean cât şi Guvernul României”, a declarat Paula Mare.

Guvernul a rezolvat situaţia medicilor rezidenţi
Paula Mare a salutat măsura privind acordarea unei burse de 150 de euro pentru medicii rezidenţi, măsură care a rezolvat în mare parte lipsa cadrelor medicale. “În acest an am dezvoltat foarte mult structurile de la nivelul Spitalului Judeţean, am adus foarte multe specialităţi noi, care nu au existat până acum. Şi acest aspect se datorează atât Consiliului Judeţean, cât şi Guvernului României, condus de Victor Ponta. De altfel, nu sunteţi străini nici de măsurile pe care le-a luat Guvernul Ponta, şi acestea au contribuit la motivaţia de a aduce medici noi la nivelul spitalului nostru, întrucât iată că prin acea bursă lunară de 150 de euro pentru medicii rezidenţi, oferită de Guvernul Ponta, s-au dublat salariile medicilor rezidenţi. Foarte mulţi medici rezidenţi sătmăreni şi-au dorit să rămână acasă să lucreze în spitalul nostru. Acest aspect este un lucru pozitiv şi este un aspect care ajută toţi locuitorii din judeţul Satu Mare”. a arătat Paula Mare.

Sistemul medical s-a însănătoşit
Paula Mare este de părere că prin măsurile Guvernului Ponta s-a reuşit însănătoşirea sistemului medical. “De asemenea, prin acea măsură pe care a dat-o tot Guvernul Ponta de a menţine în activitate peste 4.000 de asistenţi medicali şi medici generalişti prin eliminarea obligaţiei de a se pensiona la vârsta de 62 de ani. Astfel, am reuşit oarecum să menţinem în activitate acele persoane care erau un sprijin real al activităţii noastre. Practica medicală contează foarte mult, şi iată că Guvernul Ponta apreciază foarte mult activitatea medicală dusă de aceste persoane. De asemenea, o altă realizare foarte importantă care va duce la dezvoltarea activităţii noastre medicale la nivelul judeţului va fi şi acea majorare cu 10% de la 1 decembrie a salariilor medicilor, respectiv a asistenţilor medicali şi sociali. Şi, nu în ultimul rând, măsura legislativă realizată atât de Guvern cât şi Parlament de a scoate medicii din corpul funcţionarilor publici este un aspect care ne aliniază pe toţi la nivelul Uniunii Europene, pentru că toţi ne dorim să avem condiţii la nivelul Uniunii Europene”, a conchis Paula Mare.

Acciza la pălincă va fi eliminată
Consilierul de stat în cadrul Guvernului României, Ciprian Ardelean, le-a dat vestea cea mare producătorilor de pălincă din judeţul Satu Mare: de la 1 ianuarie acciza la pălincă va fi eliminată. Una dintre condiţiile necesare pentru materializarea acestei măsuri o reprezintă alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte pentru promulgarea acestei legi. “Premierul Victor Ponta a promis, şi s-a ţinut de cuvânt, în ceea ce priveşte reducerea TVA la pâine. La fel se va ţine de cuvânt şi va reduce TVA la legume şi fructe. Cred că acest lucru este foarte important pentru judeţul Satu Mare, pentru că avem zone ca Halmeu sau Beltiug, care sunt mari producătoare de legume şi de fructe. Cunoaştem cu toţii evaziunea fiscală şi concurenţa neloială care se întâmplă în acest domeniu de activitate. Apreciez că astfel de măsuri sunt de natură a diminua această concurenţă neloială şi această evaziune fiscală în acest sector de activitate. Un alt aspect pe care vreau să îl menţionez este faptul că Guvernul susţine proiectul de lege din Parlament pentru eliminarea accizei la pălincă începând cu 1 ianuarie 2015. După ce atâta vreme s-a discutat şi s-a vorbit despre eliminarea accizei la pălincă, iată că a trecut deja de comisii în cadrul Parlamentului şi sunt convins că va trece de Parlament această măsură legală care vizează eliminarea accizei la pălincă. Din nou acest lucru vizează judeţul Satu Mare, judeţ care este cunoscut ca un mare producător de pălincă. Oficial avem 250 de pălincii, dar părerea mea este că sunt mult mai multe. Toţi aceşti pălincari vor beneficia de aceste măsuri. Este un proiect pentru care noi, cei de la PSD Satu Mare, am militat şi am insistat foarte mult. Iată că de la 1 ianuarie aşa va fi”, a declarat Ciprian Ardelean.

Sătmărenii, invitaţi la vot
Preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PSD, Manuela Rogoz, i-a îndemnat pe toţi sătmărenii să se prezinte duminică la urne pentru a-şi exercita dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele. Manuela Rogoz a precizat că este convinsă că sătmărenii vor lua cea mai bună decizie, şi anume să îl aleagă pe Victor Ponta, premierul care a ajutat foarte mult judeţul Satu Mare. “Invităm toţi sătmărenii să îşi exercite dreptul constituţional duminică şi să voteze. Este dreptul fiecărui cetăţean al României şi de aceea suntem siguri că vor veni la vot şi vor alege tot ce este mai bun pentru România. În ultima perioadă, tot mai multă lume realizează că România are într-adevăr nevoie de Victor Ponta. Suntem siguri că România va avea un preşedinte, şi anume pe Victor Ponta”, a concluzionat Manuela Rogoz.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts