Deschidere de an universitar la Satu Maregoldis

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” – filiala Satu Mare şi Universitatea Babeş-Bolyai, extensia Satu Mare, au găzduit ieri cursurile inaugurale. La Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, alături de sute de studenţi au participat prorectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” – filiala Satu Mare – Găvrilă Ardelean – în calitate de gazdă, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Senatului Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” – dr. Sorin Aristide Başchir, conferenţiarul universitar dr. Mircea Teodoru – prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean – Claudiu Mondici, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, respectiv directorul Direcţiei de cultură, culte şi patrimoniu – George Vulturescu. La Universitatea Babeş-Bolyai, extensia Satu Mare, au participat şeful Extensiei Satu Mare Ştefan Şuta şi profesorul colaborator Octavian Apan.

Universitatea “Vasile Goldiş” – cel mai înalt calificativ
După slujba oficiată de protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, prorectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş – filiala Satu Mare – Găvrilă Ardelean le-a urat studenţilor un “bun venit şi vă asigurăm că toate cadrele didactice şi conducerea Universităţii vă vom asigura toate condiţiile de pregătire şi programe la standardele cele mai înalte”. Găvrilă Ardelean i-a asigurat pe toţi studenţii că au făcut un pas bun în momentul în care au ales Universitatea de Vest Vasile Goldiş, în sensul în care instituţia de învăţământ are cel mai înalt calificativ pe care îl poate obţine o universitate. “Evaluarea instituţională a Universităţii de Vest realizată de către o comisie naţională şi internaţională s-a finalizat cu calificative foarte bune, de universitate cu încredere ridicată, cel mai înalt calificativ pe care îl poate obţine o instituţie de învăţământ superior”, a declarat Găvrilă Ardelean. Prorectorul Universităţii de Vest a mai declarat că instituţia pe care o reprezintă este membru cu drepturi depline în Asociaţia Universităţilor Europene, fiind realizate o serie de colaborări cu universităţi din toată Europa.

Siguranţă pentru absolvenţi
Prorectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” – filiala Satu Mare – Găvrilă Ardelean, i-a asigurat pe toţi studenţii din anul III că îşi vor găsi un loc de muncă la finalizarea studiilor universitare. “Aş vrea să mă adresez studenţilor din anul III, care la sfârşitul acestui an universitar vor susţine examenele de licenţă, de finalizare a studiilor universitare. Vă aduc aminte că colegii dumneavoastră cu un an mai mare, care au devenit deja absolvenţi, datorită eforturilor proprii şi a cadrelor care ne-au sprijinit au obţinut rezultate deosebite la examenele de licenţă. În prezent, mulţi lucrează şi cred că aceeaşi soartă bună o puteţi avea şi dumneavoastră pe viitor”, a declarat Găvrilă Ardelean. Prorectorul Universităţii de Vest a precizat că a primit semnale pozitive despre absolvenţii instituţiei pe care o reprezintă, care s-au integrat foarte bine în câmpul muncii.

ubb

Curs inaugural la UBB
Profesorul colaborator al Universităţii Babeş-Bolyai – extensia Satu Mare – Octavian Apan, a precizat că este foarte încrezător în ceea ce priveşte studenţii din anul I. “În momentul de faţă, aici, la Satu Mare, avem Secţia de administraţie publică locală, aşa cum a fost an de an. Avem linie română şi maghiară, cu un total de 70 de studenţi la zi şi ID, cele două linii, în primul an. În caliate de profesor colaborator le urez tuturor un început de an bun. Sper să termine toţi, câţi încep, deşi unii se pierd pe parcurs, asta ştim din experienţa anilor trecuţi. Dar eu zic că tinerii care au venit acum, având în vedere şi gradul ridicat de dificultate la Bacalaureat, sunt pregătiţi şi o să termine toată promoţia aşa cum începe”, a precizat Octavian Apan. În ceea ce priveşte corpul profesoral, Octavian Apan a precizat: “Suntem grupul de profesori de la Satu Mare şi, bineînţeles, profesorii de la Cluj, începând cu domnul decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Călin Emilian Hinţea sau Liviu Radu. Aceştia vin săptămânal la Satu Mare pentru a putea ţine cursurile. Când nu pot să vină la Satu Mare cursurile se ţin şi online, prin videoconferinţă”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts