Din arest preventiv, în arest la domiciliuDupă mai bine de șase luni petrecute în spatele gratiilor, cei trei oameni de afaceri din Sălaj și fostul polițist din orașul Tășnad, județul Satu Mare, arestați preventiv în dosarul vizând infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani instrumentat de DIICOT Sălaj, vor merge acasă, primind arest la domiciliu.

Curtea de Apel Cluj a decis să admită contestațiile celor patru – Ioan Huluban și Ioan Galiș din Zalău, Vasile Valer Boer din Șimleu Silvaniei și Pavel Nicoară din Tășnad – și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Cei patru au fost încarcerați în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj din martie până la începutul lunii septembrie, când au fost transferați la Penitenciarul Gherla.

Dosarul în care cei patru, alături de alți 35 de inculpați, sunt judecați pentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, cu un prejudiciu adus bugetului de stat evaluat la aproximativ 5.000.000 de euro, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sălaj la începutul lunii august.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts