Drumuri forestiere asfaltate în judeţbarsau

Primăriile sătmărene au posibilitatea să asfalteze drumurile forestiere cu fonduri europene nerambursabile prin Măsura 125, proiecte derulate prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (fostul SAPARD). Primăria Bârsău a reuşit, prin intermediul acestui proiect, să reabiliteze în total patru tronsoane de drum forestier în lungime de peste 5 km, investiţie inaugurată ieri în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale.

Investiţie de un milion de euro
Investiţia, în valoare totală de circa un milion de euro, a fost inaugurată pe drumul forestier “Guduri” şi, după cum spunea primarul comunei Bârsău, cele patru tronsoane reabilitate în totalitate îi vor ajuta pe fermierii din comună. “Modernizarea acestor drumuri, care practic au fost asfaltate, îi va ajuta pe fermierii noştri să se poată deplasa mai uşor la terenurile lor, lucru ce le va face munca mai uşoară. La nivelul comunei Bârsău au fost reabilitate în acest mod, prin fonduri europene, patru tronsoane de drum forestier în lungime totală de peste 5 km. Dar nu ne vom opri aici, ci vom continua să implementăm astfel de proiecte care să aducă bunăstare locuitorilor comunei noastre”, a declarat primarul Traian Ciurdaş.

La inaugurarea investiţiei au mai fost prezenţi deputatul sătmărean, Octavian Petric, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, managerul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, directorul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR), Gabriel Mihali, reprezentanţii firmei proiectante, a firmei constructoare, consilieri locali sau simpli cetăţeni.

Înainte de tăierea panglicii inaugurale, preotul paroh local, Gheorghe Pop Silaghi, a rostit o rugăciune şi a binecuvântat lucrările.

CJ, în sprijinul bârsăuanilor
Invitat să ia cuvântul, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a lăudat investiţia realizată alături de cetăţeni de primarul comunei Bârsău şi a dat asigurări că vor fi reabilitate şi alte străzi din comună cu ajutorul instituţiei pe care o reprezintă. “Mă bucur că împreună cu cetăţenii comunei Bârsău, avem posibilitatea de a inaugura o realizare lăudabilă a primarului Traian Ciurdaş. Îl asigur pe domnul primar, cât şi pe cetăţenii acestei comune, că investiţiile în zonă vor continua. Consiliul Judeţean va ajuta la asfaltarea străzilor din satele acestei comune precum şi cei 12 km de Drum Judeţean care face legătura între comuna Bârsău şi Drumul Naţional. Aveţi garanţia că este un început bun şi că împreună cu primul-ministru Victor Ponta, cu ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, Consiliul Judeţean va susţine realizarea acestor investiţii”, a mai precizat Mircea Govor.

Cuvinte de apreciere privind activitatea primarului Traian Ciurdaş, dar şi a investiţiilor realizate în comuna Bârsău au mai spus şi ceilalţi vorbitori, Astfel, deputatul Octavian Petric a arătat că de fiecare dată când merge la Bârsău vede ceva nou realizat, şi acest lucru se datorează faptului că cetăţenii acestei comune au înţeles că trebuie să fie solidari. Managerul public Nicolae Bura a precizat că reabilitarea în totalitate a drumurilor forestiere poate dezvolta chiar turismul în zonă. Directorul AFIR, Gabriel Mihali, a arătat că odată cu inaugurarea acestei investiţii se scrie o pagină de istorie pentru comuna Bârsău şi se face trecerea de la agricultura veche la modernism, adăugând faptul că acest lucru va duce şi la creşterea preţurilor terenurilor.

A fost apoi tăiată panglica inaugurală, după care autorităţile au inspectat calitatea lucrărilor executate. Primarul Traian Ciurdaş a mai afirmat că are în desfăşurare cel puţin încă două proiecte privind reabilitarea infrastructurii comunei, ridicându-se în acest fel nivelul de trai al comunităţii locale.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts