More


  Falşii patrioţi din Carei

  - Advertisement -

  ciuta

  Preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, împreună cu soţia sa, Daniela Ciută, nu ratează nicio ocazie de a face paradă de patriotismul lor. La acest capitol excelează Daniela Ciută, căreia îi place să se afişeze îmbrăcată în costum popular şi cu cocardă tricoloră la piept. Mai nou, în municipiul Carei şi în satul aparţinător Ianculeşti nu s-a putut organiza niciun eveniment românesc fără amestecul familiei Ciută. Această familie s-a băgat cu tupeu în rândul organizatorilor, încercând să deturneze toate aceste evenimente în folosul imaginii PNL şi a lor proprie. Daniela Ciută a evoluat continuu, de la simplu organizator şi cântător de cor, ajungând să ţină discursuri politice la comemorarea a 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, care a avut loc în Carei. Însă acum au făcut un viraj brusc de la patriotismul românesc pe care l-au promovat din interes, făcând campanie unui neamţ la alegerile pentru Preşedinţia României. Asta da dovadă de patriotism!

  Au confiscat duhul lui Iancu
  Dându-se mari patrioţi, soţii Ciută au reuşit să dezbine comunităţile de moţi din satele Ianculeşti şi Marna. Pe moţii din Ianculeşti i-au aţâţat împotriva conducerii Primăriei Carei. Însă, îmbrăţişând cauza liberală, moţii din Ianculeşti n-au obţinut niciun folos palpabil. Atâta doar că au ajuns să se certe fraţii, verişorii şi unchii între ei. În aceeaşi situaţie au ajuns şi moţii din Marna. Deşi se autoproclamă dedicaţi trup şi suflet duhului lui Iancu, soţii Ciută n-au nimic în comun cu moţii. În primul rând, Ilie Ciută este originar din Severin, iar Daniela Ciută, originară din Carei, nu se poate lăuda nici ea cu prea mulţi moţi în familie.

  Campanie pentru un neamţ
  Deşi se dau mari patrioţi ori de câte ori au ocazia, în realitate treburile stau cu totul şi cu totul altfel. Tot acest patriotism şi românism de care face paradă familia Ciută nu a împiedicat-o să se implice trup şi suflet în campania electorală pentru a susţine candidatura unui neamţ la preşedinţia României. Liberalii careieni conduşi de familia Ciută au strâns semnături pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis şi au umplut Careiul de bannere cu acesta, de a început să se întrebe lumea de unde atâta potop de bani investiţi în afişajul electoral.

  Tentativă de joc dublu
  Ciută a încercat să facă joc dublu, asigurându-şi foştii colegi din PNL Satu Mare, aflaţi acum în Partidul Liberal Reformator (PLR), că nu se va implica în campania electorală în favoarea lui Iohannis. În realitate, a făcut exact invers, umplând Careiul de bannere cu Iohannis. Nici nu e de mirare că cei din PLR Satu Mare au ajuns să strâmbe din nas când aud de fostul lor coleg de partid Ilie Ciută.

  Fără neamţ pe site
  Până şi familiei Ciută îi este ruşine de acest joc dublu pe care-l practică în ultima vreme. De altfel, e chiar ruşinos ca, după ce te-ai bătut în piept că eşti mare patriot şi mare român, să strângi semnături şi să-i faci campanie unui neamţ. Tocmai din acest motiv, pe site-ul Danielei Ciută, pe care singură şi l-a ridicat la gradul de publicaţie on-line, nu apare absolut niciun material despre Klaus Iohannis. Un asemenea material n-ar fi în ton cu articolele aşa-zis patriotice pe care le-a postat Daniela Ciută, cu titluri de genul “Se face dreptate! După “lupte seculare”, Cimitirul Eroilor din Carei va fi curăţat”, “Dilema primarului UDMR cu ocazia zilei de 25 octombrie 2014”, “În Carei, nici geamurile nu scapă de discriminare”. Prin intermediul unor articole pline de greşeli gramaticale şi de exprimare, Daniela Ciută încearcă să învrăjbească românii şi maghiarii din Carei. Spre ghinionul familiei Ciută, site-ul abia are câţiva cititori şi aceia din rândul liberalilor careieni.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img