Femeile, tinerii şi vârstnicii votează cu Victor Pontamare

Victor Ponta este candidatul ideal pentru tineri, vârstnici şi femei, demonstrând prin măsuri sociale şi economice concrete că sprijină aceste categorii sociale. Opinia le aparţine preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD Satu Mare şi director de campanie al PSD în judeţul Satu Mare, Raul Băbţan, respectiv preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Pensionari a PSD Satu Mare, Aurel Vaşvari, fiind făcută publică ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Femeile, alături de Victor Ponta
Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, a precizat că majoritatea femeilor din România îl sprijină pe Victor Ponta pentru fotoliul de preşedinte al României, potrivit ultimului sondaj INSCOP. Poziţia este motivată prin măsurile sociale şi economice pentru sprijinirea femeilor şi a familiilor luate de Guvernul Ponta în ultimii ani. “Un ultim sondaj INSCOP îl arată pe Victor Ponta preferat de către majoritatea femeilor din România. Este un lucru absolut normal, pentru că domnul Victor Ponta, în calitate de premier, a promovat foarte multe femei în Guvernul României. Este primul Guvern care are cele mai multe femei în calitate de ministru. A promovat foarte multe doamne în Parlamentul României, atât în calitate de deputaţi cât şi în calitate de senatori. A promovat foarte multe doamne în Parlamentul European. Dovadă este şi colega şi ardeleanca noastră, doamna Corina Creţu, care a ajuns comisar european. Noi, doamnele, suntem 52% şi sunt convinsă că îl vom ajuta pe Victor Ponta să devină preşedintele României, pentru că el a luptat de-a lungul timpului, atât în calitate politică cât şi în calitate de premier, împotriva discriminării de gen. Este un soţ şi un tată iubitor”, a declarat Paula Mare.

Măsuri sociale concrete
Paula Mare a reamintit câteva dintre măsurile sociale şi economice concrete adoptate de către Guvernul Ponta. Liderul femeilor social-democrate a vorbit despre majorarea alocațiilor pentru copii, introducând și o propunere legislativă în acest sens, o măsură socială atât de necesară inclusiv pentru mulți copii, reprezintă o certitudine a noului model social și economic promovat de Victor Ponta. Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta. De asemenea, Guvernul Ponta a aprobat mărirea, de la 1 noiembrie, a alocației pentru 500.000 de copii din familii sărace, oferind un ajutor real pentru copii, dar și pentru familiile dezavantajate. Mai mult, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toți copiii aflați în sistemul special de protecție. Astfel, copiii care se află în plasament vor primi aceeași sumă cu cei aflați în grija asistenților maternali și, începând cu 1 decembrie, alocațiile de hrană vor fi dublate pentru copiii aflați în sistemul de protecție specială. De asemenea, începând cu ianuarie 2015, se va dubla alocația de hrană zilnică pentru persoanele adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de îngrijire, indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate, alături de pensii și de salariul minim pe economie.

Dreptate pentru pensionari
Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Pensionari a PSD Satu Mare, Aurel Vaşvari, a precizat că Guvernul Ponta a dat salariaților și pensionarilor banii tăiați de Guvernul Boc, a majorat pensiile peste rata inflației, a redeschis spitale, a plătit drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și a continuat politica de creare de locuri de muncă. “Guvernul Ponta a întregit pensiile afectate de tăierile din anul 2010, ordonate de guvernarea de tristă amintire Boc-Băsescu, şi a returnat banii reţinuţi ilegal în 16 tranşe. Pensiile au crescut în anii 2013 şi 2014, aducându-se la acelaşi nivel cu rata inflaţiei, pentru prima dată în ultimii patru ani. Iar în anul 2014 cu un procent peste rata de inflaţie. Astfel, 5,4 milioane de pensionari români au primit pensii majorate în anul 2014. Pensia medie a crescut de la 803 lei la 845 lei, cu 5,2%. De asemenea, au crescut pensiile agricultorilor cu 5,6%. A majorat pensiile militarilor, care au fost recalculate în scădere de guvernarea Boc-Băsescu. A suplimentat biletele la tratamentul balnear pentru încă 9.000 de pensionari, ajungându-se în total la 59.000 de bilete. A acordat ajutoare pentru plata facturilor la energie şi a majorat ajutoarele la încălzire pentru pensionarii cu venituri mici. 480.000 de români au acces la spitalele redeschise după ce au fost închise abuziv de guvernarea Boc-Băsescu”, a arătat Aurel Vaşvari.

Măsuri concrete pentru viitor
Aurel Vaşvari şi-a exprimat convingerea că Victor Ponta va continua programul de măsuri sociale pentru sprijinirea pensionarilor, în special a celor defavorizaţi. “Victor Ponta a anunţat că în anul 2015 pensiile vor creşte cu 5%. A promis şi s-a ţinut de cuvânt că va repara toate abuzurile făcute de guvernarea Boc-Băsescu. Sunt sigur că în scurta perioadă cât va mai fi premierul României va repara şi celelalte abuzuri făcute de fosta guvernare. Noi dorim ca Ponta să devină preşedintele nostru pentru că este omul politic mândru că este român şi îşi iubeşte ţara şi o promovează. Este liderul care a început refacerea relaţiilor externe ale României. Este tată de familie creştin-ortodoxă şi este ataşat de tradiţiile româneşti. Este liderul care după ani de scandal va aduce pacea în România. Este singurul politician capabil să elibereze România de regimul Băsescu”, a conchis Aurel Vaşvari.

Tinerii merg pe mâna lui Victor Ponta
Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD Satu Mare şi director de campanie al PSD în judeţul Satu Mare, Raul Băbţan, a trecut în revistă motivele pentru care tinerii îl susţin pe Victor Ponta, măsuri care ar trebui să îi convingă şi pe tinerii indecişi. “Vreau să vă spun că după doi ani şi jumătate de guvernare, tinerii din judeţul Satu Mare şi din România au un guvern care este alături de ei şi alături de problemele pe care le au dânşii. Un prim lucru pe care îl aduc în discuţie este programul Prima maşină, prin care Guvernul Ponta vrea să corecteze o problemă existentă în rândul nostru, a tinerilor, unde un procent de 60% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani se confruntă cu această problemă, nereuşind să îşi achiziţioneze un automobil nou. Programul este un lucru benefic atât pentru industria auto din România cât şi pentru noi, tinerii, pentru că se creează noi locuri de muncă. Aş mai vrea să amintesc câteva dintre schemele de ajutor de stat pentru tineri: crearea de noi locuri de muncă, Legea voluntariatului, programul Prima Casă, facilităţile fiscale pentru societăţile comerciale care angajează tineri cu vârsta de până în 25 de ani. Acestea toate sunt fapte, măsuri pe care Guvernul Ponta le-a luat pentru generaţia tânără.Ca preşedinte al Organizaţiei de Tineret îmi pun speranţa în tinerii din România şi din judeţul Satu Mare că vor veni pe 2 noiembrie la vot şi vor vota un candidat care consideră că tinerii din România sunt o prioritate pentru ţara noastră, iar acesta este Victor Ponta!”, a declarat Raul Băbţan.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts