Gemul de mere fermentate s-a tăiat ca maionezacentru-Carei

După ce reporterii Gazetei de Nord-Vest au descins marţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din municipiul Carei şi au găsit trei butoaie cu borhot de mere pregătite de directorul centrului, Gheorghe Pop, pentru pălincă, a urmat o agitaţie greu de descris. Prin tot felul de măsuri, unele de-a dreptul disperate, directorul Pop a încercat să-şi acopere urmele. A pus să se facă câteva borcane de gem din merele aflate în magazie, iar butoaiele cu borhot din magazia cu cartofi au dispărut fără urmă. Apoi a dat fuga la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, încercând să convingă lumea ce gem bun a făcut el din borhotul de pălincă.

Măsuri dictate de panică
Prima dată, directorul Gheorghe Pop i-a luat la rost pe paznici pentru că au permis accesul jurnaliştilor în centru. Pentru a-şi confirma teoria că din merele fermentate urma să se facă gem, directorul Pop le-a pus pe bucătărese să cureţe mai multe kilograme de mere. Bucătăresele au stat după program pentru a prepara vreo două- trei borcane de gem de mere. După ce ştirea că din merele luate de la gura bătrânilor se face clandestin pălincă a apărut miercuri seară pe postul de televiziune Nord Vest TV, cele trei butoaie cu borhot au dispărut brusc din magazia cu cartofi. Ieri dimineaţă, directorul Gheorghe Pop, înarmat cu două borcane din gemul fabricat cu o zi înainte, s-a prezentat la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a-şi valida propria teorie a gemului.

Directorul DGASPC Satu Mare, Octavian Apan, a ordonat o anchetă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei. Spre surpriza comisiei de anchetă, aproape toţi angajaţii şi pacienţii centrului au confirmat faptul că merele luate de la gura bătrânilor au fost tocate şi lăsate să fermenteze într-o magazie din subsolul clădirii, fiind pregătite pentru pălincă de către directorul Gheorghe Pop. Ne exprimăm convingerea că adevărul va ieşi la iveală ca uleiul deasupra apei, iar comisia de anchetă nu va muşamaliza cazul, înghiţind povestea cu gemul care se fabrică din mere fermentate de câteva zile.

Simplu angajat, azi director interimar
Gazeta de Nord-Vest a arătat în numărul de ieri că, în loc să conserve cele aproape trei tone de mere primite din partea unui donator particular, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei, Gheorghe Pop pe numele său, a lăsat merele să se strice, măcinându-le şi punându-le apoi în butoaie ca să fermenteze. În urma unor sesizări, reporterii Gazetei de Nord-Vest s-au deplasat marţi la centrul din Carei pentru a vedea cum stă treaba cu borhotul pentru pălincă. După cum era de aşteptat, directorul Gheorghe Pop le-a interzis reporterilor să filmeze butoaiele cu borhot. Apoi, când a văzut că informaţiile jurnaliştilor sunt foarte precise, a venit cu o explicaţie de tot râsul, cum că din borhotul de mere urmează să se facă gem pentru vârstnici. Probabil că a consumat destul de mult gem alcoolizat în ziua respectivă de i-a venit în minte o explicaţie atât de puerilă. Surse din cadrul DGASPC Satu Mare ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că Gheorghe Pop a fost un simplu angajat la un centru din subordinea DGASPC, fiind numit interimar în funcţia de director al Centrului Alexandru fără să aibă pregătirea necesară.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts