Guvernul Ponta susţine comunităţile localeprimari

Trei dintre cei mai buni primari social- democraţi din judeţul Satu Mare au prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele în valoare de milioane de euro derulate cu sprijinul Guvernului condus de Victor Ponta, respectiv al Ministerului Dezvoltării, condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Numai în oraşul Negreşti Oaş sunt în derulare proiecte de peste 250 miliarde de lei vechi, implementate prin proiecte cu sprijin guvernamental. Proiectele implementate în comuna Racşa însumează peste 12 milioane de euro, a arătat primarul Toma Betea. Numeroasele proiecte implementate, majoritatea finanţate prin PNDL, au avut un impact major asupra comunităţii din Odoreu, a arătat primarul Dumitru Pop.

Investiţii de peste 250 miliarde lei vechi la Negreşti
Primarul Aurelia Fedorca a declarat că a simţit realmente susţinerea Guvernului Ponta şi al Ministerului Dezvoltării prin toate programele care se implementează la această dată în Negreşti Oaş. “Avem în derulare proiecte de peste 250 miliarde lei vechi. Aş enumera câteva dintre ele: 11 kilometri de drum, apă-canal în valoare de 20 milioane de euro, Luna Şes, care tocmai în şedinţa Consiliului Local a mai primit 40 de miliarde pentru finalizare. Miercuri am semnat cu Compania Naţională de Investiţii contractul pentru Centrul multicultural. Acum se lucrează la studiul de fezabilitate pentru un complex sportiv. Sunt proiecte care au fost aşteptate de către negreşteni, iar dacă n-ar fi fost Guvernul Ponta şi n-ar fi existat o preocupare pentru comunităţile locale, cred că nu s-ar fi realizat”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Proiectele au schimbat faţa Odoreului
Prin acţiunile Guvernului Ponta, absorbţia de fonduri europene este mult mai mare decât în guvernările precedente, o dovadă constituind-o faptul că proiectele primarilor capătă finalitate, a declarat primarul Dumitru Pop. “La Odoreu, printr-un proiect pe fonduri europene, membrii comunităţii noastre circulă pe străzi asfaltate. De asemenea, avem un proiect în derulare privind extinderea canalizării în toată comuna Odoreu, care se implementează, finanţarea fiind asigurată. Avem un proiect major pe localitatea Mărtineşti prin PNDL, un program vast al Guvernului Ponta care îşi lasă amprenta asupra comunităţilor locale. Nu numai infrastructura, ci şi educaţia este un domeniu care contează foarte mult pentru Guvernul Ponta. Şi comunitatea noastră, alături de numeroase altele din întreaga ţară, a beneficiat de un microbuz pentru transportul elevilor. Avem proiecte acceptate şi preluate de Ministerul Dezvoltării, tot prin PNDL, cum ar fi modernizarea şcolii din Odoreu, modernizarea grădiniţei, iar prin Compania Naţională de Investiţii promovăm încă trei proiecte serioase. Este vorba de o casă de bătrâni cu o capacitate de 100 de locuri, modernizarea sălii de sport, construită în 1970. De asemenea, încercăm să reluăm un proiect rămas din fosta guvernare, care nu a fost finanţat atunci, fiind vorba de complexul nostru sportiv de la Odoreu. Sunt doar câteva din proiectele aflate în diferite stadii de implementare”, a afirmat primarul Dumitru Pop.

Guvernul Ponta a îmbunătăţit viaţa românilor
Primarul Odoreului a prezentat măsurile sociale ale Guvernului Ponta care au îmbunătăţit viaţa românilor. “Guvernul Ponta a promis şi s-a ţinut de cuvânt în privinţa majorării pensiilor. A îndreptat greşeli dureroase pentru comunitatea noastră, respectiv acele tăieri ale salariilor, care s-au dovedit a fi inutile până la urmă. Şi FMI a recunoscut că acele tăieri nu trebuiau făcute. Iată că Guvernul Ponta vine şi se ţine de acea promisiune, îndreaptă acele greşeli, demonstrând că se poate. Creşterea economică înregistrată anul precedent a fost una din cele mai mari din Uniunea Europeană. FMI a revizuit la 2,4 estimările referitoare la creşterea economică din acest an”, a declarat Dumitru Pop. Indexarea pensiilor, restituirea sumelor reţinute ilegal din pensii, majorarea pensiilor militarilor, blocarea scumpirii gazelor, reintroducerea de ajutoare pentru plata întreţinerii de către persoanele nevoiaşe, scăderea preţurilor la produsele de panificaţie, crearea de noi locuri de muncă şi amnistia fiscală sunt alte realizări importante ale Guvernului Ponta, enumerate de primarul Odoreului. Primarul Dumitru Pop şi-a exprimat convingerea că premierul Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. “Guvernarea este un exerciţiu al premierului Ponta. Dacă a fost în stare să conducă România ca şi premier, înseamnă că direcţia e bună. Calitatea domnului premier Victor Ponta este una specială şi probată. Sunt convins că domnul Victor Ponta va fi un preşedinte bun şi va schimba ideea de preşedinte, care timp de zece ani ne-a bântuit. Putem să spunem că ne-a bântuit prin modul în care actualul preşedinte şi-a desfăşurat activitatea”, a adăugat primarul Odoreului.

Investiţii de peste 12 milioane euro în Racşa
Primarul Toma Betea şi-a prezentat realizările din perioada guvernării Ponta. “În guvernarea Ponta, am terminat parcarea din centrul comunei Racşa, în valoare de 43.000 euro. Am început un alt proiect privind modernizarea unui podeţ, cu extinderea parcării, în valoare tot de 43.000 euro. Am semnat contractul pentru apă şi canalizare în toată comuna Racşa, în valoare de 3,6 milioane euro. Am obţinut bani pentru terminarea căminului cultural din Racşa, în valoare de 600.000 de euro. Mai am şi alte proiecte aprobate pe vremea Guvernului Ponta, cum ar fi un bloc ANL, în valoare de 1,2 milioane euro, asfaltarea întregii comune, în valoare de 3,4 milioane euro. Toate aceste proiecte însumează peste 12 milioane de euro. Pentru anul viitor mai avem patru proiecte aprobate deja. O grădiniţă cu patru săli de clasă în Racşa, o şcoală cu 12 săli de clasă tot în Racşa, o extindere de apă şi construirea unui cămin cultural în Racşa Vii”, a declarat primarul Betea.

Victor Ponta, un preşedinte care nu dezbină
Primarul comunei Racşa a lansat un apel către români, cerându-le să-l voteze pe Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al ţării. “Consider că tot românul ar trebui să-l voteze pe premierul Victor Ponta preşedinte al României. Este un om care adună, nu dezbină, un om foarte serios, care se ţine de cuvânt. Aş chema toţi românii la vot în 2 şi 16 noiembrie, să-l alegem pe domnul Ponta preşedinte”, a spus primarul Betea.

Primarul Aurelia Fedorca a prezentat motivele pentru care Victor Ponta trebuie să devină preşedintele României. “Avem nevoie de un preşedinte în persoana domnului Victor Ponta, un preşedinte care poate să facă echipă cu Guvernul, astfel încât să poată continua lucrurile bune începute şi făcute până acum. Un preşedinte care uneşte, nu dezbină, un preşedinte căruia îi pasă de la tineri la bătrâni, de la pensionari la oameni activi, pe care îl interesează mediul economic, dar îl interesează şi persoanele vulnerabile din societatea noastră”, a declarat Aurelia Fedorca.

Premierul a promis şi s-a ţinut de cuvânt
Programul lui Klaus Iohannis este de a tăia salarii, de a tăia pensii, fără măsuri care să susţină oamenii nevoiaşi, a declarat Toma Betea. Primarul Dumitru Pop l-a acuzat pe Iohannis că vrea să elimine pensia minimă şi garantată de stat, respectiv să privatizeze sistemul de pensii. Primarul comunei Odoreu a mai arătat că tinerii sunt tot mai dornici să întărească echipa PSD, văzînd în Victor Ponta un exponent al noii generaţii. Victor Ponta este un bun român, un familist convins, aplecat spre soluţii de sprijin a comunităţilor locale, a mai arătat Dumitru Pop.

Premierul Ponta a promis şi s-a ţinut de cuvânt în privinţa reabilitării Autostrăzii Oaşului, a Drumului Naţional 19, de la Livada până la limita cu judeţul Maramureş, respectiv a sprijinului pentru finalizarea staţiunii Luna Şes, a arătat primarul Aurelia Fedorca, care a dat asigurări că în această iarnă se va putea schia la Luna Şes.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts