Investiţiile în educaţie continuă în Sătmargradinita

Educaţia reprezintă o prioritate atât pentru Guvernul Victor Ponta cât şi pentru Primăria Satu Mare, dovadă fiind numeroasele investiţii realizate în unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare. Ieri a fost rândul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 5 unde au fost recepţionate lucrările de modernizare în valoare totală de aproape 180.000 de lei. Momentul festiv, coordonat de directorul grădiniţei, Delia Bacancios-Zorescu, i-a avut ca oaspeţi pe primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, inspectorul pentru învăţământul preşcolar, Leontina Ghiţ, reprezentanţi ai constructorilor, cadre didactice, părinţi.

Lucrări de circa 200.000 lei
Potrivit prezentării făcute de directorul Delia Bacancios-Zorescu, în vara acestui an aici au fost executate lucrări în valoare totală de aproape 180.000 de lei, fondurile necesare pentru realizarea acestora fiind acordate de Primăria Satu Mare. Astfel, a fost schimbat integral sistemul de încălzire şi 68 de calorifere, lucrările costând peste 55.100 de lei, au fost schimbate cele 32 de geamuri, costurile fiind de 92.400 de lei, au fost executate lucrări de igienizare, reparaţii şi au fost făcute unele dotări cu mobilier, în valoare de circa 30.000 de lei. “Cu sprijinul Primăriei Satu Mare am reuşit să reabilităm întreaga grădiniţă astfel că în prezent preşcolarii noştri au condiţii optime”, a mai arătat directorul grădiniţei. Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a arătat că obiectivele vizitate cel puţin în ultimele două săptămâni dovedesc faptul că educaţia rămâne o prioritate atât pentru Guvernul Ponta cât şi pentru Primăria Satu Mare, şi a mulţumit primarului Dorel Coica şi echipei de la Primărie pentru efortul depus în acest sens.

Angajament pentru dezvoltarea învăţământului
La rândul său, edilul şef a arătat că toată echipa din Primăria Satu Mare s-a angajat în susţinerea sistemului de învăţământ din municipiul Satu Mare. “Educaţia este o prioritate pentru Primăria Satu Mare şi va rămâne şi în continuare cel puţin până în anul 2016. Pot să vă asigur că investiţiile în sistemul de învăţământ sătmărean vor continua până la finele mandatului meu”, a mai spus primarul Dorel Coica. Totodată, a apreciat şi activitatea directorului grădiniţei despre care a spus că este bătăioasă şi insistentă. Inspectorul şcolar pentru învăţământul preşcolar, Leontina Ghiţ, a arătat că cele spuse de Claudiu Mondici şi de Dorel Coica sunt acoperite de fapte, iar municipiul Satu Mare se află în prezent pe locurile fruntaşe pe ţară în ceea ce priveşte standardele şi dotările grădiniţelor. Viceprimarul Radu Roca a declarat că lucrările executate la Grădiniţa nr. 5 au fost necesare, iar în prezent, preşcolarii care frecventează această unitate de învăţământ au condiţii foarte bune de educaţie.

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Satu Mare sunt înscrişi 182 de preşcolari repartizaţi în şapte grupe, iar unitatea de învăţământ deserveşte cartierele Micro 14 şi Micro 15.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts