Investiţiile în învăţământul sătmărean continuăgradi

În această vacanţă de vară, la Grădiniţa nr. 21, structură a Grădiniţei cu program Prelungit nr.1, au fost executate o serie de lucrări de consolidare a fundaţiei clădirii şi de reparare a pereţilor atât în exterior cât şi în interior. Recepţia acestor lucrări a avut loc ieri în prezenţa primarului Dorel Coica, a viceprimarului Radu Roca, a consilierilor locali Manuela Rogoz şi Ovidiu Ardelean, a reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Călin Durla, a directorului grădiniţei, Diana Marina, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a preşcolarilor.

Fonduri alocate de urgenţă
Directorul grădiniţei, Diana Marina, a precizat că valoarea totală a lucrărilor realizate aici se ridică la 258.000 de lei, bani alocaţi de Primăria municipiului Satu Mare în regim de urgenţă. “În urma unei expertize realizate de specialişti, s-a constatat că pereţii clădirii prezintă anumite fisuri provocate de traficul greu de pe strada Lucian Blaga şi s-a decis că acestea trebuie reparate cât mai repede cu putinţă. În aceste condiţii, Primăria Satu Mare a alocat în regim de urgenţă suma necesară pentru realizarea lucrărilor. Acestea au început după data de 25 iulie şi au fost finalizate înainte de începerea noului an şcolar, astfel încât să nu fie perturbat procesul educaţional”, a precizat directorul Diana Marina, care nu a uitat să mulţumească Primăriei Satu Mare pentru promtitudine, cât şi proiectanţilor şi constructorilor pentru modul în care au fost executate lucrările. Directorul a mai afirmat că vor mai urma şi alte lucrări de reabilitare a clădirii grădiniţei, în prima fază urmând să fie reparat acoperişul, după care amenajarea curţii grădiniţei.

Mulţumiri Primăriei Satu Mare a mai adresat şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Călin Durla, care a mai punctat faptul că atât Primăria cât şi Consiliul Judeţean consideră învăţământul o prioritate şi că investiţiile în acest sector vor continua şi în perioada ce urmează.

Primăria investeşte în copii
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a mulţumit echipei din cadrul Primăriei şi tuturor celor care şi-au adus aportul la realizarea acestei investiţii. “Primăria Satu Mare investeşte în copii pentru că aceştia reprezintă viitorul nostru. Mă bucur că acest proiect a putut fi realizat şi vă doresc să creşteţi, să învăţaţi şi să deveniţi ceea ce vă doriţi. Această grădiniţă, unde sunt copii şi de alte naţionalităţi, dovedeşte faptul că primăria Satu Mare nu face discriminări şi îşi doreşte ca toţi copiii să fie bine educaţi, indiferent de etnia din care fac parte. Vă asigur că investiţii de acest fel vor mai avea loc pe raza municipiului Satu Mare”, a mai spus primarul Dorel Coica.

Câteva cuvinte frumoase a rostit şi preotul Alexandru Chişu înainte de a binecuvânta şi sfinţi aceste lucrări. “Eu, ca preot, trebuie să promovez dragostea astfel încât să-i obişnuim pe copii să socializeze încă de mici, să înveţe să trăiască împreună indiferent de credinţă. Ar fi bine ca preoţii să fie cât mai prezenţi în şcolile din România”, a mai spus părintele Chişu. După finalizarea discursurilor, a fost sfinţită şi binecuvântată clădirea grădiniţei, apoi autorităţile au fost invitate să o viziteze.

La Grădiniţa nr. 21 funcţionează în prezent trei grupe de copii, două la secţia română şi una la secţia maghiară. Aici sunt înscrişi 55 de preşcolari, copii cu domiciliul în zona de circumscripţie care cuprinde şi întreg cartierul Curtuiuş.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts