Investiţiile Primăriei Satu Mare în educaţie continuăeliade

Conducerea Primăriei continuă seria recepţiilor lucrărilor executate în unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare. Ieri a fost rândul Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade”, unde investiţiile menite să îmbunătăţească procesul educaţional în ultimii trei ani s-au cifrat la 237.726 lei. Alături de primarul Dorel Coica, la eveniment au mai fost prezenţi viceprimarul Radu Roca, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, echipa de investiţii a Primăriei Satu Mare, precum şi directorul şcolii, Mariana Sălăgean.

Trei ani de investiţii susţinute
Pentru început, directorul Mariana Sălăgean a prezentat lucrările realizate aici pe parcursul ultimilor trei ani, investiţii finanţate de Primăria Satu Mare. Astfel, în anul 2012, au fost executate lucrări de modernizare a sălii de sport şi a coridoarelor, valoarea lucrărilor executate cifrându-se la 38.212 lei. Anul trecut, finanţarea acordată de Primăria Satu Mare s-a dublat, ajungând la 75.333 lei, bani din care au fost executate lucrări de reparaţii a instalaţiilor sanitare la sala de sport, de igienizare, a fost pus parchet în bibliotecă şi a fost instalat sistemul de monitorizare video.

În fine, în acest an, pentru lucrările de igienizare, de montare a pavajului la intrarea principală, pentru montarea de faianţă pe două coridoare precum şi pentru alte lucrări, Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade” i-a fost alocată suma de 124.180 de lei. Astfel, pentru lucrările realizate în decursul ultimilor trei ani, Primăria Satu Mare a alocat suma de 237.726 de lei. “Cu cele două corpuri de clădire şi sala de sport, în suprafaţă totală de peste 5.000 de metri pătraţi, şcoala noastră este cea mai mare din judeţ. Aceste lucrări au adus o plus valoare unităţii noastre de învăţământ şi mulţumim conducerii şi echipei de la Primăria Satu Mare pentru aceste investiţii”, a spus directorul Mariana Sălăgean. De asemenea, şi reprezentanţii părinţilor au mulţumit Primăriei Satu Mare pentru ceea ce s-a realizat astfel încât elevii să poată beneficia de condiţii decente de învăţare.

Reabilitare totală, anul viitor
Pornind de la premiza că “Mircea Eliade” este cea mai mare şcoală gimnazială din judeţ, atât ca suprafaţă cât şi ca număr de elevi, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici; cadru didactic la această unitate de învăţământ, a arătat că investiţiile realizate aici erau necesare pentru îmbunătăţirea procesului educaţional. A mai adăugat că încă mai sunt multe de făcut, însă şi-a exprimat convingerea că în cel mult doi ani lucrările necesare vor fi executate.

Primarul Dorel Coica a apreciat calitatea cadrelor didactice de la această şcoală pe care le-a cunoscut încă de pe vremea când fiica lui era elevă aici, şi a dat asigurări că investiţiile la această şcoală vor continua, şi că anul viitor, prin intermediul unui proiect european, alături de alte şcoli din municipiul Satu Mare, şi “Mircea Eliade” va intra într-un proces de reabilitare. “Ştim că sunt multe de făcut la nivelul municipiului Satu Mare, dar educaţia rămâne prioritatea numărul unu a Primăriei Satu Mare”, a mai spus edilul şef.

La Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” învaţă 976 de elevi repartizaţi în 41 de clase din care 22 primare şi 19 de gimnaziu. De asemenea, şcoala are 12 clase cu predare în limba maghiară, câte şase pentru fiecare sistem de învăţământ. Tot aici, mai predau 63 de cadre didactice, cinci cadre didactice auxiliare şi 8 cadre nedidactice.

Primarul Dorel Coica a declarat recent că până în 2016, la sfârşitul mandatului său ca primar, toate unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare vor fi reabilitate. “Prioritatea numărul unu a Primăriei Satu Mare este reabilitarea totală a tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu până în anul 2016. Aceşti copii reprezintă viitorul acestui oraş şi trebuie să le creăm toate condiţiile ca să crească şi să fie educaţi”, a mai spus primarul Coica.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts