Iohannis atentează la iarba careieniloriohanis-carei

În vreme ce toţi ceilalţi competitori electorali respectă regulile de afişaj electoral, liberalii careieni, alături de noii lor aliaţi democrat-liberali, au postat panouri cu Klaus Iohannis pe spaţiile verzi din municipiul Carei. Probabil că în acest mod au vrut să le demonstreze careienilor cât sunt de lipsiţi de consecvenţă. Cu circa un an în urmă, aceiaşi liberali careieni mureau de grija spaţiilor verzi, declanşând “războiul copacilor”. În cadrul unei conferinţe de presă din martie 2013, liberalii careieni, în frunte cu preşedintele lor Ilie Ciută, ameninţau că vor protesta dacă Primăria va mai tăia un singur copac în cadrul lucrărilor de reamenajare a zonelor verzi.

Panouri cu Iohannis pe spaţiile verzi
Panourile electorale ale lui Klaus Iohannis au ocupat spaţiile verzi din Carei. Deşi se declară mari ocrotitori ai acestor spaţii verzi, liberalii careieni, ajutaţi probabil de noii lor aliaţi democrat-liberali, au postat mai multe panouri ale candidatului ACL la preşedinţie în mijlocul unor spaţii verzi din municipiu. De parcă nu le-ar fi fost de ajuns numeroasele bannere cu Iohannis cu care au împânzit oraşul. Un asemenea panou a fost amplasat chiar în apropierea sediului PNL Carei. Deşi se cred foarte inventivi, careienii nu apreciază absolut deloc aceste panouri amplasate sfidător pe spaţiile verzi. Nu de alta, dar locuitorii municipiului Carei au remarcat că toţi ceilalţi competitori electorali au respectat regulile de afişaj electoral, mai puţin liberalii şi democrat-liberalii, reuniţi mai nou sub ciuperca ACL.

Timpul schimbă optica şi orientarea liberală
Careienii sunt cu atât mai revoltaţi de panourile cu Iohannis cu cât îşi amintesc că în martie 2013 liberalii mureau de grija aceloraşi spaţii verzi. Consilierii locali liberali, în frunte cu preşedintele lor Ilie Ciută, au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au autodeclarat protectorii spaţiilor verzi din municipiu. Consilierii liberali erau revoltaţi de faptul că mai mulţi copaci, care constituiau pericol public, au fost tăiaţi în cadrul lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi din oraş. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, consilierii locali liberali au ameninţat inclusiv că vor demara proteste dacă se va mai tăia un singur copac. Luaţi de elan, mai trebuiau să anunţe că se vor lega cu lanţuri de copacii respectivi. Însă de atunci liberalii şi-au schimbat optica în privinţa spaţiilor verzi, la fel cum şi-au schimbat şi orientarea politică. Aceiaşi liberali, puţini câţi au mai rămas, ar fi ieşit imediat la atac dacă altcineva ar fi amplasat astfel de panouri pe spaţiile verzi din municipiul Carei.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts