Lacul Cubic va fi transformat într-o zonă de agrementsoli

Începând de primăvara viitoare, în cartierul Solidarităţii din municipiul Satu Mare vor fi demarate ample lucrări edilitare care vor da o nouă faţă zonei. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o ieri cu cetăţenii din zonă, care s-a desfăşurat la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, primarul Dorel Coica a dezvăluit o parte dintre planurile urbanistice ale acestei zone. Astfel, în urma acestor lucrări, lacul Cubic va fi transformat într-o zonă de agrement, în mod special în partea de teren aflat în proprietatea Primăriei. Dacă proprietarii celeilalte parcele de teren vor fi de acord, atunci va fi reabilitat tot lacul Cubic. De asemenea, străzile vor fi modernizate şi vor fi create noi locuri de parcare, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, şi odată cu finalizarea lucrărilor la modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, nu vor mai exista probleme cu canalizarea.

Planurile Primăriei în ceea ce priveşte amenajarea zonei au fost oferite ca răspuns la o parte dintre sesizările venite din partea cetăţenilor care s-au plâns, printre altele, de lipsa locurilor de parcare, de capacitatea insuficientă a reţelei de canalizare sau de lipsa locurilor de joacă pentru copii. “Sunt aici alături de echipa mea din cadrul Primăriei Satu Mare pentru a vă asculta problemele şi pentru a încerca să găsim soluţii pentru rezolvarea lor”, a spus primarul Dorel Coica.

Tot cu această ocazie, edilul şef a mai precizat că în scurt timp, la nivelul municipiului Satu Mare vor fi montate circa 2.000 de băncuţe în staţiile de autobuz, vor fi amenajate 180 de staţii de autobuz şi vor fi montate peste 3.000 de coşuri de gunoi. Primarul Coica a mai precizat că în următorii ani în cartierul Solidarităţii vor fi construite 50 de blocuri de locuinţe sociale. O parte dintre cetăţenii de pe strada Axente Sever au solicitat devierea traficului greu de pe această stradă deoarece autovehicolele de mare tonaj le distrug casele.

La întâlnirea pe care edilul şef a avut-o ieri cu cetăţenii din cartierul Solidarităţii, au mai fost prezenţi viceprimarul Radu Roca, directorul Zonei Metropolitane, Gheorghe Rentea, directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup, consilieri locali, alţi şefi de servicii din cadrul Primăriei Satu Mare.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts