Liturghie arhierească la Catedrala Ortodoxă din CareiCRISTI-CAREI

Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, a oficiat ieri liturghia arhierească la Caterdala Ortodoxă din Carei, care şi-a sărbătorit ieri hramul – Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. În mijlocul credincioşilor careieni au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, deputatul Ovidiu Silaghi, consilierul judeţean Rodica Maxi, primarul Careiului, Eugen Kovacs, consilierii locali Ionuţ Oneţ şi Marius Ciucoş.

Pericolul renunţării la Dumnezeu
Catedrala Ortodoxă din Carei a fost plină de credincioşi cu ocazia sărbătoririi hramului Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Liturghia arhierească a fost oficiată de PS Iustin Sigheteanul, asistat de un sobor de preoţi, avându-i în frunte pe exarhul mănăstirilor din Satu Mare şi Maramureş, Timotei Bel, şi pe protopopul de Carei, Marian Crainic.

După ce a prezentat viaţa Sfântului Dumitru, PS Iustin Sigheteanul a vorbit în predica sa despre faptul că unii creştini, în special cei din Vest, încep să-l abandoneze pe Dumnezeu, renunţând la spiritualitate în favoarea plăcerilor oferite de traiul îmbelşugat şi avansul tehnologic. “Bisericile din Apus sunt goale, iar sufletele sunt pustii”, a declarat PS Iustin Sigheteanul. Înalta faţă bisericească a arătat că o parte dintre tinerii din ţara noastră deja au preluat acest model occidental.

Trebuie votat candidatul care îi uneşte pe români
La finalul predicii, PS Iustin Sighteanul i-a îndemnat pe credincioşi să se prezinte la vot la scrutinul din 2 noiembrie şi să voteze candidatul care îi uneşte pe români, nu îi dezbină. Înalta faţă bisericească a arătat că s-ar impune o schimbare de generaţii în politica românească, arătând că în cei 25 de ani scurşi de la Revoluţie, România nu a reuşit să-şi găsească direcţia pe calea stabilităţii şi a prosperităţii.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts