Lucrările la infrastructură schimbă în bine faţa oraşului Livadalivada

Atât lucrările de modernizare şi înfrumuseţarea a centrului oraşului cât şi a localităţilor arondate, precum şiu cele de modernizare şi asfaltare a unor artere, transformă în bine faţa oraşului Livada. Potrivit celor afirmate de primarul Piricsi Arthur, valoarea totală a acestor lucrări s-a ridicat la circa 720.000 de lei, majoritatea din fonduri proprii, dar şi din bani alocaţi de Consiliul Judeţean. Edilul şef a mai arătat că ar mai fi multe de realizat în oraş şi în localităţile arondate, însă fondurile pentru investiţii nu sunt pe măsura cerinţelor şi dorinţelor.

Pavări în centrul oraşului
Centrul oraşului Livada a fost pavat pe o suprafaţă de circa 2.500 de metri pătraţi, valoarea acestor lucrări, cifrate la 130.000 de lei, fiind asigurate din fondurile proprii ale Primăriei, care dau acestei zone un aspect urban plăcut. Totodată, au mai fost betonate trotuare din Livada şi din localitatea Dumbrava şi se mai are în vedere ca în viitorul aproiapiat să mai fie executate astfel de lucrări pe o distanţă de circa 1 km, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la circa 110.000 de lei, tot de la bugetul local. De asemenea, cu ajutorul vicepreşedintelui Mircea Govor, Primăria Livada a primit din partea Consiliului Judeţean suma de 50.000 de lei folosiţi pentru continuarea lucrărilor de modernizare în satul Dumbrava. De asemenea, tot aceşti bani vor fi folosiţi pentru amenajarea în incinta şcolii generale din Dumbrava a unui minidispensar medical în cadrul căruia medicul de familie să ofere servicii medicale de trei ori pe săptămână. În ceea ce priveşte şcolile, Primăria Livada a luat măsurile necesare pentru modernizarea şi igienizarea acestora astfel ca elevii din oraş şi din satele aparţinătoare să înceapă noul an şcolar fără probleme.

De asemenea, Consiliul Judeţean a mai alocat Primăriei Livada suma de 30.000 de lei care vor fi folosiţi pentru reabilitarea trotuarelor din oraşul Livada şi satele aparţinătoare precum şi alte 40.000 de lei pentru schimbarea acoperişului căminului cultural din localitatea Adrian. Primarul Piricsi Arthur a mai precizat că există un proiect comun cu SC Apaserv Satu Mare SA pentru introducerea apei potabile în localitatea Adrian. “Este vorba despre montarea unei ţevi de aducţiune în lungime de circa 6 km de la Livada la Adrian, iar la săparea şanţurilor se lucrează intens cu utilajele Primăriei Livada”, a mai precizat edilul şef.

Pod construit pe strada Târgului
Una dintre cele mai importante lucrări care se desfăşoară în această perioadă în oraşul Livada este asfaltarea străzii Industriei, sau drumul Târgului, cum mai este cunoscută de livezeni. În prezent, se lucrează la reconstruirea podului peste canalul Racta, doarece cel vechi s-a prăbuşit. “Am decis ca înainte de lucrările de asfaltare să reconstruim acest pod, care va avea o lărgime de circa 6 metri şi va fi prevăzut şi cu trotuare pentru pietoni. Am putut demara această lucrare pentru că strada Industriei nu este cuprinsă în masterplanul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Strada va fi reabilitată total pe o lungime de circa 850 de metri”, a mai spus primarul Piricsi.

Valoarea totală a acestei investiţii de 360.000 de lei, a fost asigurată integral de la bugetul local. “Ne confruntăm cu multe greutăţi, avem multe investiţii prevăzute, dar din păcate fondurile nu sunt suficiente. Încercăm să ne gospodărim cum putem mai bine din fondurile proprii, iar investiţiile sunt realizate eşalonat. Totodată, mai avem în vedere atragerea de fonduri guvernamentale sau europene pentru a demara alte lucrări edilitare”, a mai spus primarul oraşului Livada.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts