Lucrările la noul sediu al Primăriei Tăşnad, în toitasnad01

Lucrările de construcţie a noului sediu al Primăriei Tăşnad au fost demarate la finele lunii august, la două zile după ce vicepremierul Liviu Dragnea a pus piatra de temelie a imobilului. Potrivit primarului oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, executantul lucrării, firma Marconst Marghita, a dat asigurări că va respecta termenul de execuţie de 12 luni, specificat în contractul de finanţare. Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat suma de 2,6 milioane lei pentru realizarea acestei investiţii. Primăria Tăşnad va contribui cu suma de 300.000 lei, necesară racordării viitorului sediu la utilităţi, respectiv achiziţiei de mobilier.

Termen de execuţie de 12 luni
Primarul Vasile Mitraşca este optimist în privinţa noului sediu al Primăriei, a cărui construcţie trebuie finalizată până la sfârşitul lunii august 2015. “Lucrările decurg bine, fiind în grafic. Constructorul ne-a dat asigurări că se va încadra în termenul de execuţie prevăzut în contract. Dacă nu intervin probleme neprevăzute, până la începutul lunii septembrie a anului viitor vom avea, în sfârşit, o primărie nouă. Prin această investiţie, locuitorii oraşului Tăşnad vor putea beneficia de serviciii de nivel european. De aceleaşi servicii de calitate vor beneficia de fapt peste 32.000 de persoane din zona Tăşnadului, căci viitorul sediu va adăposti atât Biroul local al AJOFM cât şi Biroul pentru Evidenţa Populaţiei”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

Noul sediu va fi construit pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

Investiţii masive în 2015
Pe lângă un nou sediu pentru primărie, Tăşnadul va beneficia anul viitor şi de alte investiţii importante. La intrarea în staţiunea balneară va fi construit un nou centru de informare turistică. Administraţia locală a semnat deja contractul de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Turism (ANT), investiţia în valoare de 600.000 lei urmând să fie finalizată până la data de 1 mai 2015. În incinta staţiunii balneare Tăşnad funcţionează un centru de informare turistică, prin care se oferă turiştilor informaţii legate de posibilităţile de cazare, serviciile şi obiectivele turistice din zonă, însă spaţiul în care funcţionează este impropriu.

Pe locul fostelor sere ale oraşului anul viitor se va construi o bază de tratament modernă. Investiţia, în valoare de 2,5 milioane euro, va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Potrivit proiectului, noua bază de tratament va dispune de 80 de locuri de cazare şi de cabinete de fizioterapie. De asemenea, un pachet de străzi din zona centrală va fi reabilitat anul viitor, tot prin intermediul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Este vorba de străzile Avram Iancu, Spicului, Margaretelor, Crasnei şi Ştefan cel Mare. Lucrările, care prevăd asfaltarea, realizarea de rigole şi podeţe, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, urmează să fie scoase la licitaţie în curând.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts