More

    Mizeria de la blocul IPL, focar de boli şi infecţii

    audiente

    Mizeria de nedescris de la blocul IPL din municipiul Satu Mare este la un pas de a se transforma într-un adevărat focar de boli şi infecţii. Proprietarul unui apartament din acest bloc, Iuliana Tincu, s-a prezentat ieri la audienţele de la Prefectură şi a solicitat ajutorul prefectului Eugeniu Avram ca să intervină pe lângă Primăria Satu Mare pentru a fi deratizate aceste imobile.

    Sătmăreanca a susţinut că recent s-au mutat în acest bloc 20 de familii de etnie romă care distrug totul. “Este o mizerie greu de descris în cuvinte. Au venit 20 de familii de romi, cu tot cu copii, care au ocupat abuziv spaţiile libere din acest bloc, şi care fac o mizerie greu de descris. Dacă vreodată va apărea primul caz de ebola în judeţul Satu Mare cu siguranţă acolo va fi. Mai mult decât atât, am fost informaţi de cei de la SPAS că nu primim subvenţii pentru încălzire cu lemne din cauza faptului că nu avem horn. Nu mai ştim efectiv ce să mai facem. Eu am 72 de ani şi am spus că las statului locuinţa care o am acolo în proprietate dacă primesc în schimb o locuinţă decentă în care să stau cât timp voi trăi”, a spus vădit supărată femeia, care nu se află pentru prima dată la audienţele de la Prefectură cu această problemă.

    Prefectul Eugeniu Avram i-a cerut femei să facă un memoriu în scris la sediul Prefecturii, în baza căruia să poată interveni pe lângă conducerea municipiului Satu Mare pentru a lua măsuri de curăţare a zonei. În ceea ce priveşte familiile de romi care au ocupat abuziv spaţiile din blocul IPL, din cele afirmate de consilierul prefectului, Florin Găzdac, se pare că poliţiştii sătmăreni au făcut verificări la faţa locului şi urmează a informa Prefectura despre rezultatele acestor razii. Florin Găzdac a mai afirmat că din informaţiile pe care le deţine, Primăria Satu Mare va face curăţenie în acest bloc până înainte de sărbătorile de iarnă. În ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire cu lemne, cei care locuiesc în acest bloc nu o vor putea primi din cauza faptului că nu au coşuri de evacuare a fumului.

    Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Gaspar Ludovic din Cioncheşti care s-a plâns de faptul că Primăria Viile Satu Mare refuză să-i elibereze un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construcţie pe terenul său. După o discuţie telefonică între prefectul Eugeniu Avram şi primarul din Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, problema a fost rezolvată.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE