Normalitatea care aduce prosperitateNormalitatea aduce întotdeauna prosperitate. Ca să exemplificăm, ajunge să vorbim despre Organizaţia Judeţeană Satu Mare a Partidului Social Democrat, care are de mai bine de un an un nou preşedinte: Mircea Govor. Acesta a preluat o organizaţie judeţeană aproape distrusă, izolată aproape total de organizaţia centrală a partidului. În câteva luni a reuşit să alunge foştii demoni de pe holurile organizaţiei judeţene. Acuzaţiile mai mult sau mai puţin fondate, promovarea unei stări de conflict continuu, într-un cuvânt scandalurile, au fost estompate. Apoi, s-a promovat un alt tip de dialog, un alt model de a conduce cel mai important partid din judeţ. Totul sub semnul normalităţii. Rezultatele nu au întârziat să apară. Primul ministru al României şi preşedintele naţional al PSD, Victor Ponta, însoţit de cei mai importanţi miniştri, a vizitat judeţul Satu Mare de nu mai puţin de patru ori în acest an. Un veritabil record, în condiţiile în care niciun alt şef de guvern nu a onorat vreodată atât de des judeţul nostru.

Cel mai probabil că în semn de apreciere, Victor Ponta a venit la Satu Mare pentru prima dată în luna mai a acestui an, atunci când a participat la cea de-a 58-a ediţie a sărbătorii câmpeneşti de pe dealul de la Huta Certeze – Moişeni – Sâmbra Oilor. La acea dată, peste 20.000 de oameni au participat la eveniment, premierul României declarându-se încântat de atmosferă. Cu alte cuvinte, de adevărata faţă a judeţului nostru. Apoi, primul ministru a fost prezent la mijlocul lunii mai din nou la Satu Mare. La acea dată, Victor Ponta a fost invitat să înmâneze un număr de nu mai puțin de o mie de noi carnete de membri pentru tinerii sătmăreni care au dorit să se înregimenteze în cadrul Organizației Județene Satu Mare a PSD. Exact! Peste o mie de noi membri au ales să vină în partid sub noua conducere a PSD Satu Mare. Cea de-a treia vizită a avut loc la sfârşitul lunii august, atunci când în cadrul unei vizite oficiale primul ministru Victor Ponta anunța faptul că în cel mai scurt timp se va scoate la licitație centura Sătmarului. A promis şi s-a ţinut de cuvânt. Cu aceeaşi ocazie, Victor Ponta le-a înmânat primarilor din judeţ cheile pentru microbuzele şcolare puse la dispoziţie de Guvernul României. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a pus piatra de temelie la Primăria Tăşnad.

Astăzi, de Ziua Armatei Române, Victor Ponta este pentru a patra oară în judeţ! Premierul a venit de fiecare dată cu ceva pentru sătmăreni, fie că vorbim de infrastructură de orice tip, fie că vorbim de sprijin financiar pentru implementarea unor politici sociale. Mă întreb, cred că aproape firesc, ce s-ar fi întâmplat dacă nu s-ar fi schimbat conducerea la nivel judeţean?! Oare nu am fi rămas ciumaţii României!? Judeţul în care toţi aşa-zişii politicieni vin să facă spectacole de prost gust?! Sunt sigur că aşa am fi fost! Dar întotdeauna se iveşte câte o persoană ca să pună piciorul în prag, cu orice risc, şi să schimbe cursul istoriei pentru o comunitate, pentru un judeţ! Iată cum, după mai bine de un an, nu mai avem scandaluri, ci avem linişte. Iată cum PSD Satu Mare nu mai este asociat cu scenarii fantasmagorice şi extratereştri, ci cu partidul care l-a adus pe primul ministru de patru ori în judeţ într-un singur an. PSD Satu Mare a devenit, practic, motorul dezvoltării acestui judeţ. Acesta este purul adevăr, iar motivele sunt de necontestat. Iată cum normalitatea aduce prosperitate!

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts