Numărul şomerilor angajaţi a crescut cu 60% la Satu Marepetric

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ultimele acţiuni ale Guvernului Ponta în sprijinul românilor plecaţi la muncă în străinătate. La conferinţa de presă a participat şi preşedintele Organizaţiei Municipale Satu mare a OFSD, Manuela Rogoz, purtător de cuvânt al PSD Satu Mare în campania electorală. Printre aceste măsuri se numără crearea de noi locuri de muncă pentru tineri, respectiv programul “Prima Casă pentru Diasporă”, menite să readucă în ţară românii plecaţi la muncă în străinătate.

Locuri de muncă pentru tineri
Deputatul Octavian Petric a prezentat concluziile întâlnirii de la Milano a premierului Victor Ponta cu liderii europeni pe tema locurilor de muncă. Prim- ministrul Ponta a participat la Milano la Conferinţa de nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE. În cadrul conferinţei, premierul României a discutat cu liderii europeni despre soluţiile pentru crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri. Premierul a prezentat liderilor europeni soluţiile aplicate în România, care au generat circa 200.000 de noi locuri de muncă, după măsurile de austeritate ale guvernelor PDL,care au lăsat fără slujbă 700.000 de oameni, a arătat deputatul Petric. “Suntem conştienţi că încă mai sunt multe de făcut în această chestiune. Lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor este principala problemă a cetăţenilor în acest moment. Din acest motiv, este şi prima temă pe agenda Guvernului Ponta”, a declarat Octavian Petric. În primul trimestru din 2014, în judeţul Satu Mare numărul de persoane angajate prin intermediul AJOFM este de 1.276, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, când s-au angajat 794 de persoane, a arătat deputatul Petric, accentuând că e vorba de o creştere de circa 60%. “Guvernarea a început de la minus 700.000 locuri de muncă. Noi am crescut cu 400.000. Nu e suficient, dar e ceva în plus, nu în minus, cum a fost în timpul celor din PDL, care se ascund acum în spatele candidatului Klaus Iohannis”, a declarat deputatul Petric.

Prima Casă pentru Diasporă
Deputatul Octiavian Petric a prezentat apoi programul “Prima Casă pentru Diasporă” pentru românii din străinătate. Este vorba de o măsură de sprijin pentru românii care vor să se întoracă acasă şi în acelaşi timp un stimulent oferit acestora. “Din analizele Guvernului, prima preocupare a românilor care vor să se întoracă în ţară este cumpărarea unei locuinţe. Programul Prima Casă pentru Diasporă îi ajută pe cei tineri să revină acasă”, a declarat Petric. “Ştim că una dintre cele mai mari probleme ale României este plecarea tinerilor la muncă în străinătate. Sunt două motive care îi determină să facă acest lucru: lipsa unui loc de muncă şi lipsa unei locuinţe în care să îşi întemeieze o familie. Programul Prima Casă pentru Diasporă rezolvă una dintre aceste două probleme. Este un stimulent ca românii să se întoarcă acasă, alături de părinţii lor, de familiile lor şi de copiii lor. Cei care au lucrat înafara ţării sunt oameni serioşi, oameni care muncesc, oameni care au învăţat bine o meserie. România are nevoie de aceşti români”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts