Odorenii au sărbătorit pe cinste la Balul strugurilorodoreu

În organizarea Primăriei, a Consiliului Local şi a Căminului Cultural, sâmbătă seara a avut loc la Odoreu cea de a V-a ediţie a Balului strugurilor. Balul strugurilor a fost organizat în incinta Căminului Cultural din localitate, intrarea fiind gratuită. Buna dispoziţie şi muzica a fost asigurate de formaţia “Metropolis” din Odoreu, coordonată de Felician Jurja, în timp ce tonul distracţiei l-a dat tocmai primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, cu un vals extrem de spectaculos.

Primarul a început dansul
Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a fost cel care a spart gheaţa, fiind primul care a dansat, împreună cu soţia lui. Edilul şef a fost urmat de către mai multe perechi din localitate, care s-au întrecut într-un inedit concurs de dans. “Sărbătorim a V-a ediţie a Balului strugurilor. Sunt convins că va fi o seară lungă şi sperăm că vom rezista până la final. Mustul se stoarce, ciocolata este deja în arteziană, vinul fiert l-am pregătit, este de anul trecut de acasă. Deci, vom încălzi atmosfera şi cu un pic de vin fiert şi cu un pic de must. Şi, bineînţeles, că animaţia o vor face concursurile pregătite de organizatori. De Marcel Niyki, directorul Căminului cultural, împreună cu lăutarii. Bucătarii nu ne-au dezamăgit. De data aceasta am schimbat puţin meniul. Nu am mai făcut bogracs, ci am ales ciolanul cu fasole. Vine frigul, iar caloriile trebuie să fie mai consistente”, a declarat Dumitru Pop.

Distracţia, la ea acasă la Odoreu
Directorul Căminului Cultural, Marcel Niyki, a precizat că în cadrul acestui eveniment va fi prezentat întregul procedeu de facere a vinului, de la ciorchinele de strugure până la must. De asemenea, participanţii au avut ocazia să se întreacă în cadrul unor concursuri inedite. “Am încercat să organizăm acest bal precum într-o gospodărie la un cetăţean acasă, ca şi într-o şură, de fapt. Dar anul acesta va fi o ediţie mai specială pentru că am pregătit foarte multe concursuri distractive pentru participanţi. Vom avea un concurs de mâncat struguri, vom avea un concurs de băut vin, vom avea un maraton cu bobul de strugure într-o lingură. Iar cum aici avem un bal, vom avea şi un concurs de dans pentru participanţi”, a afirmat Marcel Niyki.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts