Prefectura, în grafic cu pregătirea pentru alegeribuletine

Instituţia Prefectului se află în grafic cu pregătirea alegerilor. Anunţul a fost făcut public ieri de către prefectul Eugeniu Avram, alături de preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecător Aurelia Vîlcu. Mai mult, începând de ieri s-au trimis buletinele de vot, sub pază militarizată, către secţiile de votare din municipiul Satu Mare, în timp ce azi se vor transmite către toate secţiile de votare din judeţ. De asemenea, potrivit evidenţelor Autorităţii Electorale Permanente, în judeţul Satu Mare sunt aşteptaţi la urne un număr de 317.918 persoane pentru a-şi exercita opţiunea politică.

Sute de secţii, sute de mii de alegători
Prefectul Eugeniu Avram a precizat că în judeţ există un număr de 317.918 cetăţeni cu drept de vot, potrivit evidenţelor Autorităţii Electorale Permanente. De asemenea, pe teritoriul judeţului au fost înfiinţate un număr de 334 de secţii de votare. Conform aceleiaşi surse, au fost confecționate ștampilele de control ale secțiilor de votare din județ, s-au preluat de la nivel naţional buletinele de vot, timbrele autocolante, ștampilele cu mențiunea votat, precum şi tabelele electorale necesare fiecărei secţii de votare, au fost desemnaţi președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare şi locțiitorii acestora. “Împreună cu preşedintele Biroului Electoral Judeţean şi cu reprezentantului Autorităţii Electorale Permanente a fost asigurată instruirea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare şi a locțiitorilor acestora. A avut loc programarea distribuirii buletinelor de vot şi a celorlalte materiale. Împreună cu primarii au fost stabilite sediile birourilor electorale ale secțiilor de votare, precum şi condițiile corespunzătoare funcționării acestora. În perioada 24-29 octombrie 2014 au fost realizate instruirile preşedinţilor secţiilor de votare şi ale locţiitorilor acestora. Conducerea Biroului Electoral Județean Satu Mare împreună cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv cei ai Instituţiei Prefectului, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi cei ai Direcției Județene de Statistică au efectuat această instruire în mai multe serii în Satu Mare, Negreşti-Oaş şi Carei. S-au asigurat materialele necesare tipăririi copiilor listelor electorale permanente. Începând de joi, 30 octombrie 2014, se distribuie buletinele de vot şi materialele necesare votării pentru fiecare secţie de votare şi se predau preşedinţilor secţiilor de votare. Vineri, 31 octombrie, şi sâmbătă, 1 noiembrie 2014, se va verifica modul de amenajare și dotare al fiecărei secții de votare de la nivelul județului Satu Mare. În perioada imediat următoare se are în vedere asigurarea permanenţei la sediul Instituţiei Prefectului, prin personal care să asigure soluţionarea eventualelor probleme în derularea procesului electoral”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

Cereri speciale pentru urna specială
Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecător Aurelia Vîlcu, a făcut o serie de precăziri privind urna specială. “Referitor la solicitarea urnei speciale, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a transmis către unităţile spitaliceşti o adresă prin care se explică procedura. Consiliul Judeţean Satu Mare a transmis către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului o adresă cu privire la asigurarea urnei speciale pentru ca persoanele din căminele de bătrâni să poată vota. Cu ocazia Alegerilor Prezidențiale, organizate în data de 02.11.2014, unitățile sanitare cu paturi, conform Legii 370/2004 art. 45 alin. 1, 2 și 5, pot solicita deplasarea urnei mobile de la secția de votare la care este arondat Spitalul respectând următoarea procedură: cetăţeanul internat va completa o cerere de votare personală prin care își exprimă opțiunea de votare, respectiv conducerea întocmește o adresă către președintele secției de votare la care este arondat spitalul şi apoi depune adresa împreună cu cererile cetăţenilor internaţi în cursul zilei de 01.11.2014, între orele 18.00 şi 20.00 la secția de votare la care este arondat spitalul. Asistenţa medicală la secţiile de votare se va asigura prin Centrele de Permanenă din județul Satu Mare și prin serviciul unic de urgență 112. La Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde va funcţiona Biroul Electoral Judeţean pe timpul alegerilor, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va asigura asistenţa medicală cu o ambulanţă cu echipaj complet”, a declarat Adriana Vîlcu.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts