Primăria Satu Mare va reabilita unităţile de învăţământ până în 2016noua

Primarul Dorel Coica a precizat că prioritatea numărul unu a Primăriei municipiului Satu Mare este reabilitarea tuturor unităţilor de învăţământ până în 2016. Declaraţia a fost făcută ieri la inaugurarea investiţiilor de peste 210 mii de lei realizate la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din municipiul Satu Mare. La eveniment, în afară de conducerea grădiniţei, cadre didactice, preşcolari şi părinţi, alături de primar au mai fost prezenţi viceprimarul Radu Roca, inspectorul şcolar general Claudiu Mondici, deputatul Kereskenyi Gabor, alţi invitaţi.

Geamuri şi calorifere schimbate
Pentru început, directorul grădiniţei, Elisabeta Pop, a arătat investiţiile făcute de Primăria Satu Mare astfel încât preşcolarii să se poată bucura de condiţii normale de joacă şi educaţie. Potrivit acestei prezentări, investiţia realizată se ridică la 133.938 de lei, şi a avut ca obiect schimbarea geamurilor vechi cu termopane, lucrări care au costat în total 82.890 lei, precum şi schimbarea caloriferelor din cauza faptului că cele vechi curgeau, investiţie care a costat 51.048 lei. În total, doar pentru modernizarea grădiniţei, au fost realizate investiţii de 133.938 lei.

Totodată, în 2013 şi 2014 aici au fost executate lucrări de întreţinere şi reparaţii în cuantum total de 78.269 lei, astfel că pe parcursul celor doi ani, valoarea totală a lucrărilor, finanţate integral de Primăria Satu Mare, s-a cifrat la 212.207 lei. “Mulţumim primarului Dorel Coica, viceprimarului Radu Roca, precum şi întregii echipe de la Primăria Satu Mare pentru promptitudine şi pentru ajutorul acordat astfel încât preşcolarii de la grădiniţa noastră să fie fericiţi, iar angajaţii să beneficieze de condiţii optime de muncă”, a mai adăugat directorul Elisabeta Pop.

Mulţumiri la adresa Primăriei Satu Mare a mai adresat şi preşedintele Asociaţiei de Părinţi, Alina Pop, care a mai adăugat că datorită acestor investiţii copiii au şansa de a se juca şi a fi educaţi într-un mediu cald şi primitor.

Prioritatea Primăriei
Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a precizat că ţinând cont de faptul că Grădiniţa nr. 9 este cea mai mare din judeţul Satu Mare, aceste lucrări şi investiţii erau absolut necesare pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ. “Prezenţa în număr atât de mare a părinţilor la acest eveniment demostrează faptul că ei apreciază eforturile făcute atât de conducerea Primăriei Satu Mare cât şi de cea a grădiniţei”, a mai spus Mondici.

Primarul Dorel Coica a declarat că până în 2016 toate unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare vor fi reabilitate. “Este o zi deosebită pentru grădiniţa dumneavoastră, dar ştim că mai sunt incă multe de făcut aici şi vă asigur că le vom face. Prioritatea numărul unu a Primăriei Satu Mare este reabilitarea totală a tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu până în anul 2016. Aceşti copii reprezintă viitorul acestui oraş şi trebuie să le creăm toate condiţiile ca să crească şi să fie educaţi”, a mai spus primarul Coica.

Ca semn de mulţumire, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 le-au prezentat autorităţilor un scurt program artistic şi le-au dăruit câte un număr din revista grădiniţei. Grădiniţa este frecventată de circa 300 de copii, împărţiţi în 15 grupe cu predare în limba română, limba maghiară şi limba germană. De educaţia acestora se ocupă 38 de angajaţi.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts