Primăria vrea să reabiliteze întreaga infrastructură şcolară33

Cu ocazia inaugurării unor lucrări la Grădiniţa cu program prelungit nr. 33, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat ieri că până în 2016 toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor fi reabilitate. La eveniment a mai participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, inspectorul şcolar responsabil de managementul resurselor umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla, respectiv directorul Grădiniţei cu program prelungit nr. 33, Florica Roman, în calitate de gazdă.

Recunoştinţă din partea conducerii grădiniţei
Directorul Grădiniţei cu program prelungit nr. 33, Florica Roman, a ţinut să le mulţumească reprezentanţilor Primăriei Satu Mare pentru investiţiile care s-au făcut în ultimii doi ani la instituţia pe care o reprezintă. Florica Roman a trecut în revistă investiţiile realizate cu sprijinul administraţiei locale, printre care înlocuirea geamurilor vechi cu geamuri termopan, în număr de 44 de bucăţi, cu o valoare de 85.785 lei, jocuri de curte ecologice în valoare de 14.608 lei, schimbarea acoperişului de la intrare în unitatea de învăţământ – cu o valoare de 9.590 lei, înlocuirea porţilor de fier de la intrare în curtea grădiniţei – cu o valoare de 9.906 lei, respectiv reparaţii la instalaţiile sanitare şi electrice – cu o valoare de 12.497 lei. De asemenea, Asociaţia de părinţi a contribuit financiar cu suma de 18.639 lei pentru dotarea curţii de joacă a copiilor cu jocuri.

Angajament al edilului şef
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a a ţinut să îi asigure pe dascăli şi pe părinţi că până în 2016 toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor fi reabilitate. “Pritoritatea numărul unu a noastră este reabilitarea integrală a sistemului de învăţământ, însemnând creşe, grădiniţe şi şcoli. Vreau să mulţumesc echipei mele de la Primărie, pentru că toţi şi-au adus aportul deosebit pentru a vă putea acorda aceste sume. Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc părinţilor pentru că au fost alături de voi şi v-au sprijinit. Trebuie să contaţi în continuare pe sprijinul nostru şi până în 2016 noi avem un ţel ca toate unităţile de învăţământ să fie reabilitate, să le creăm condiţii extraordinare acestor copii, pentru că ei sunt viitorul nostru. Mă bucur că am putut să vă ajutăm. În continuare să ştiţi că vom cunoaşte toţi directorii şi toate cadrele didactice, pentru că aşa mi se pare normal, ca Primăria să ştie cine se ocupă de educarea şi de viitorul copiilor noştri. Contaţi pe noi şi sper ca lucrurile să meargă bine în continuare!”, a declarat Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts