Primarul Coica acuză politizarea protestului de pe Şoimoşenicoica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că strada Şoimoşeni nu s-a modificat din cauza reprezentanţilor firmelor care nu s-au înţeles cu privire la stabilirea unui acces temporar la unităţi. Primarul Coica l-a acuzat pe principalul organizator al protestului de vineri, penelistul Augustin Iştoc, că a politizat evenimentul pe fondul campaniei electorale. Tot în cadrul conferinţei de presă de ieri, primarul Coica i-a acuzat pe consilierii UDMR Maskulik Csaba şi Butka Gergo că nu produc nimic pentru oraş. Edilul şef a mai anunţat că locul în care a funcţionat Teatrul de Vară ar putea fi transformat într-o parcare.

Iştoc, acuzat de nesimţire şi minciună
Dorel Coica a arătat că în 2012 a fost planificată refacerea porţiunii respective, dar pentru că reprezentanţii firmelor nu s-au mai înţeles cu privire la ruta alternativă, deoarece reabilitarea nu putea fi făcută sub trafic, proiectul a fost abandonat. Primarul a subliniat că utilajele de la Construcţii Drumuri au aşteptat o lună de zile ca firmele să se înţeleagă între ele, dar nu s-a mai respectat angajamentul iniţial, adică maşinile celorlalte firme să treacă prin curtea unei societăţi. Afirmaţiile edilului şef au fost confirmate de directorul societăţii Construcţii Drumuri SA, Stelian Popa. “Domnul Iştoc, ca un mincinos, ne-a tot aburit. Maşinile au stat mai bine de o lună acolo, dar noi avem şi alte proiecte. După o lună vine la mine şi spune că pierde bani, că nu poate să lucreze. Am zis că dacă nu sunt serioşi, nu pot să se înţeleagă, stopăm lucrarea şi ne mutăm în altă parte. Acum, în 15 octombrie, primesc memoriu de la domnul Iştoc să fac. Tu nu-mi vii mie acum să spun să fac din moment ce n-am prevăzut buget pentru tine. Un an şi ceva n-ai venit la mine să spui să facem, acum că e campanie electorală vii şi spui să facem, că-i campanie electorală, că el e membru marcant PNL, deci cu Iohannis, sare la gâtul primarului PSD. Asta e nesimţire curată şi minciună. Public îl atenţionez pe demagogul Iştoc că dacă vin la mine cu o hârtie că s-au înţeles cu accesul găsim soluţii, altfel nu am cum, pentru că blocăm tot când săpăm cu utilajele”, a spus primarul.

Directorul Transurban, Ionuţ Bujor, a dezminţit acuzaţiile aduse de Iştoc cu privire la faptul că autobuzele nu ar merge până la fabrica sa, arătând că zilnic pe ruta nr. 13 se efectuează cinci curse, iar pe ruta 18 patru curse.

Maskulik şi Butka, puşi la zid
Tot ieri, primarul Dorel Coica i-a acuzat pe consilierii UDMR Maskulik Csaba şi Butka Gergo că “nu produc nimic pentru oraş” şi nu fac altceva decât să-şi încaseze indemnizaţiile de 500 de lei pe lună de la Consiliul Local. Edilul a afirmat că aceştia ar fi de fapt şomeri, nu şi-ar plăti impozitele la stat şi că “latră” toată ziua. “Practic, e singurul lor venit, dar nu ştiu dacă ei plătesc taxe aici la Finanţele Locale. Ar fi curios să vină să-mi prezinte, plătesc şi ei taxe? Impozite? Eu n-am verificat, că n-am de ce, dar vreau să îi rog să vină în faţa dumneavoastră, mai ales când e presa aici le place să sară în sus. Să sară în sus şi cu facturile că plătesc taxe, impozite. Numai să vii să iei o indemnizaţie şi să nu produci nimic pentru oraş nu mi se pare corect. Am stabilit de acum înainte, la discuţiile cu UDMR vor veni liderii UDMR, respectiv preşedintele Kereskenyi Gabor şi Magyar Lorand, care e reprezentantul UDMR. N-o să mai stau toată ziua la discuţii cu Butka şi Maskulik”, a declarat edilul şef.

Parcare pe locul fostului Teatru de Vară
Primarul Dorel Coica a declarat că locul în care a funcţionat Teatrul de Vară ar putea fi transformat într-o parcare, adăugând că s-a obţinut deja un acord verbal cu proprietarii terenului, Episcopia Romano-Catolică. Urmează ca discuţiile să avanseze şi să se vadă concret ce se poate realiza, spaţiul fiind suficient pentru circa 200 de locuri de parcare. Totodată, edilul a anunţat că s-au început discuţii cu privire la o colaborare cu Episcopia şi cu privire la un teren de pe strada Vulturului sau a fostului lac de la Pescăruş. Dorel Coica a declarat că pentru municipalitate este foarte important să aibă terenuri pe care să se dezvolte, subliniind că astfel de imobile lipsesc deoarece au fost retrocedate. Primarul Coica a afirmat că sunt foarte multe suspiciuni şi că n-ar fi exclus să ceară în mod oficial verificarea modului în care au fost restituite o serie de imobile din oraş.

Schimb de haine pentru copii
Primarul Dorel Coica a mai anunţat ieri că în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, în Piaţa de Vechituri va fi organizată o acţiune de schimb de haine pentru copii. Prima acţiune de acest gen a avut loc sâmbăta trecută şi s-a bucurat de succes, la ea participând circa 20 de mămici. “Am discutat cu fiecare, au fost încântate de idei, sunt foarte multe idei şi din partea altora. Anunţ public că în fiecare sâmbătă de la ora 10:00, mămicile care doresc să facă acest schimb de haine, încălţăminte, cărucioare, jucării, obiecte pentru copii, sunt invitate să meargă. Va fi cu caracter permanent. Au fost încântate de ideea noastră, am numărat 20 de mame, fără lobby, dar dacă prezentăm public vor fi mai multe”, a spus primarul.

Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts