Primarul Coica îi cheamă pe sătmăreni la votcoica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a cerut sprijinul sătmărenilor, îndemnându-i pe toţi cetăţenii cu drept de vot să se prezinte duminică la vot . Apelul a fost făcut public ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu aceeaşi ocazie, edilul şef a anunţat că traficul greu va fi restricţionat pe majoritatea străzilor din municipiul Satu Mare începând din primăvara anului viitor. Primarul Dorel Coica a afirmat că vor fi găsite soluţii pentru ca traficul greu să fie dirijat spre periferia oraşului. Totodată, edilul şef a mai precizat că pe străzile din cartiere se va putea circula doar cu 30 de km/h şi că se lucrează la elaborarea unui sistem nou de iluminat public. De asemenea primarul a anunţat si cursele speciale gratuite ale Transurbanului de Luminaţii.

Şosea de ocolire în nord-vestul oraşului
În prima parte a întâlnirii cu presa, primarul Dorel Coica a anunţat că au fost demarate lucrările de reparaţii pe strada Teilor. “Strada a fost reparată de mai multe ori, însă din cauza traficului cu TIR-uri de peste 40 de tone a firmelor din zonă, aceasta a fost distrusă sistematic. Pregătim această stradă ca să poată fi circulată pe perioada iernii, urmând ca din primăvară să fie asfaltată. Pentru a evita ca această stradă să fie distrusă din nou, va fi interzisă circulaţia maşinilor mai mari de 7,5 tone. Firmele care au sediile în zonă vor fi nevoite să ia măsuri pentru a nu mai circula pe strada Teilor cu TIR-uri de 40 de tone”, a mai precizat primarul.

„Anul viitor se va amenaja noua stradă a Proiectantului”, a declarat primarul Dorel Coica. Potrivit edilului, noua stradă va merge în paralel cu digul Someșului și va avea ieșirea la Podul Golescu, pe strada Dunării.

„Prin realizarea acestui proiect dorim decongestionarea traficului din Micro 16 și Drumul Careiului”, a declarat primarul.

Traficul greu, mutat la periferie
Totodată, edilul şef a mai adăugat că toate firmele care prin domeniul lor de activitate afectează infrastructura rutieră ar trebui să se mute spre periferia municipiului Satu Mare, deoarece, începând de anul viitor, traficul greu va fi restricţionat pe majoritatea străzilor din oraş. “Cetăţenii sunt nemulţumiţi de disconfortul creat de traficul greu, astfel că acesta va fi scos afară din oraş. Până la primăvară va fi creată o nouă linie de ocolire a oraşului în partea de nord-vest, de la sensul giratoriu de la ieşirea înspre Carei până la bulevardul Cloşca”, a mai precizat Dorel Coica. Primarul a mai adăugat că pe toate străzile din cartierele municipiului Satu Mare viteza va fi restricţionată la 30 de km/h. De asemenea, primarul a mai precizat că au fost demarate lucrările la trotuarele din cartierul Carpaţi I, pe străzile Fântânele şi Ion Vidu, iar în scurt timp va începe reabilitarea trotuarelor rămase în cartierul Micro 16.

Iluminat modern şi eficient
Tot în cadrul întâlnirii cu presa, primarul Dorel Coica a mai afirmat că de luni vor sosi la Satu Mare specialişti din Austria şi Germania, care împreună cu specialişti din cadrul Primăriei Satu Mare vor elabora un studiu cu privire la iluminatul public. “Ne dorim să extindem iluminatul public, astfel că specialiştii austrieci, germani şi români se vor duce în fiecare cartier, pe fiecare stradă şi în fiecare careu de blocuri. În urma acestor vizite, va fi elaborat un studiu pentru extinderea iluminatului public în municipiul Satu Mare. Vreau să am o imagine de ansamblu a tot ceea ce înseamnă iluminatul public în municipiu. Sunt foarte hotărât ca în maxim doi ani de zile Sătmarul să aibă un iluminat public modern şi eficient”, a mai precizat Dorel Coica. Edilul şef a mai adăugat că vrea să aibă o imagine clară a tot ceea ce este nevoie pentru a proiecta bugetul pe anul 2015. “Trebuie să ştim exact unde şi de ce avem nevoie pentru a proiecta un buget echilibrat”, a mai spus Coica.

Îndemn la vot
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, i-a îndemnat pe toţi sătmărenii ca să se prezinte duminică la vot şi să voteze cu cine cred ei că îi reprezintă mai bine. Edilul şef sătmărean a precizat că este mult mai bine ca cetăţenii să se prezinte la urne decât să nu facă acest lucru. “Eu, ca primar, îi îndemn pe toţi sătmărenii să se prezinte la vot. Este mult mai bine ca cetăţenii să se prezinte la urne decât să nu facă acest lucru”, a mai spus primarul Dorel Coica.

Pentru ca toţi sătmărenii să poată ajunge la cimitirele în care sunt înhumate familiile şi persoanele apropiate, primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, împreună cu directorul Transurban, Ionuţ Bujor, au decis introducerea unei curse suplimentare în perioada 1 – 3 noiembrie 2014.

Cursa va avea următorul traseu: str. Cuza Vodă – str. G. Lazăr – 1 Decembrie – b-dul Brătianu – b-dul Vasile Lucaciu – str. I. Slavici – str. Banat – str. Eroilor – cimitir str. Rodnei – str. Lăcrămioarei – b-dul Aurel Vlaicu – str. Dara – cimitir str. Pietroasa – str. Liviu Rebreanu – str. Ştefan cel Mare – str. Cuza Vodă. Orele de pornire de pe str. Cuza Vodă sunt: 13, 14, 15, 16, 17, 18 şi 19.Transportul va fi gratuit pentru toţi cetăţenii municipiului Satu Mare.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts