Primarul Dorel Coica resuscitează Teatrul de Nordcoica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că doreşte revitalizarea activităţii teatrale în municipiul Satu Mare. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de către edilul şef sătmărean, la care au mai participat managerul general al Teatrului de Nord Satu Mare, Vasile Ţăran, directorul executiv al Teatrului de Nord, Adriana Vaida, şi regizorul Cristian Ioan – fost manager al Teatrului de Nord în perioada 1987 – 2000. De altfel, fostul director al Teatrului de Nord a fost invitat să pună umărul la ridicarea teatrului sătmărean.

Primarul susţine că iubeşte teatrul
Edilul şef sătmărean a declarat că este un iubitor al teatrului, în ciuda vocilor care susţin contrariul. Totuşi, Dorel Coica a declarat că nu este de acord cu un anumit gen de piese jucate pe scena Teatrului de Nord. “Până ce nu văd adulter şi acte de violenţă pe scenă, voi rămâne un adept fidel al teatrului. S-a spus că primarul nu iubeşte teatrul. Nu este adevărat. Eu iubesc teatrul şi în consecinţă am vorbit cu domnul regizor Cristian Ioan de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş să vină să ne ajute să avem piese de calitate la Teatrul de Nord. Discuţia noastră a avut loc înainte de declanşarea scandalului cu salariile”, a declarat primarul municipiului Satu Mare.

Cristian Ioan, rechemat la Satu Mare
Fostul director al Teatrului de Nord, Cristian Ioan, a fost invitat să pună umărul la ridicarea teatrului sătmărean. “Sunt fidel teatrului şi vreau să ajut teatrul. Am alocat bani pentru montarea unei piese (Inimă de câine, n. red.) care va avea premiera pe 9 noiembrie. Este o piesă cu care se poate ieşi în turnee în ţară şi străinătate. Piesa va fi montată de domnul regizor Cristian Ioan. Mă gândesc nu doar la secţia română ci şi la cea maghiară deoarece trăim într-un oraş multicultural şi vreau ca această instituţie să funcţioneze”, a conchis Dorel Coica.

La rândul său, Cristian Ioan a declarat că: “Vrem să relansăm Secţia română. Nu trebuie uitat că în 1992 Satu Mare a avut primul festival de teatru din România, deci se poate. Ar fi bine să reînviem acel festival care cu ani în urmă a cules aprecieri din toată ţara”, a precizat Cristian Ioan.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts