Problema apei potabile şi-a găsit rezolvarea la Careiapa

Primarul Careiului, Kovacs Eugen, le promite careienilor că începând cu anul viitor vor avea apă curată la robinete. De numele primarului Kovacs se leagă şi decizia de furnizare în mod continuu a apei la robinete, după ce înainte de anul 2000 apa potabilă se furniza cu intermitenţe: dimineaţa şi seara. Mai mult, edilul şef careian le promite careienilor că vor fi introduse reţelele de apă şi canalizare şi în Grădina Viilor, acolo unde locuiesc tot mai multe familii.

Intrare în normalitate
Primarul Kovacs Eugen a ţinut să le reamintească locuitorilor din Carei că de numele său se leagă decizia de a furniza în mod continuu apă la robinete. Şi asta după ce înainte de anul 2000 curgea apă la robinete doar dimineaţa şi seara. Mai mult, edilul şef careian susţine că de anul viitor apa de la robinete va deveni şi potabilă. “Eu am fost primar până în anul 2000, şi atunci am reuşit să rezolvăm să fie apă toată ziua. Până în anul 2000 în municipiul Carei a fost apă doar dimineaţa şi seara. Mai trebuie spus că acum avem probleme cu calitatea apei, apa este murdară. Am convingerea că după ce se face această intervenţie se va rezolva această problemă”, a declarat Kovacs Eugen. De asemenea, primarul Kovacs mai susţine că se vor introduce reţelele de apă şi canalizare şi în Grădina Viilor. “Din banii rămaşi din acest proiect se va introduce apa şi canalizarea în Viile Careiului”, a promis Kovacs Eugen.

Reţeaua de apă şi canalizare intră în reabilitare
Întreaga reţea de apă şi canalizare intră în reabilitare, ca urmare a unui proiect implementat de Apaserv. Valoarea totală a proiectului este de 25.914.315 lei, fără TVA, în timp ce durata contractului este de 28 luni, din care 16 luni este durata de execuţie a lucrărilor şi 12 luni perioada de notificare a eventualelor defecte. Din aceste fonduri, la Carei se va realiza extinderea reţelei de alimentare cu apă pe aproximativ 3,3 km, se va reabilita reţeaua de alimentare cu apă cu aproximativ 8,5 km, respectiv se vor reabilita aproximativ 8 km de reţele de canalizare. Totodată, reţelele de canalizare se vor extinde cu 16 km, urmând să se construiască şi reabiliteze două staţii de pompare a apelor uzate, respectiv construirea a aproximativ 800 de metri de conductă sub presiune aferentă staţiilor de pompare a apelor uzate.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts